Στη φυλακή πατέρας και γιος για το φονικό στα Ανώγεια – Τι είπαν στον Ανακριτή

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά τις απολογίες τους ο 54χρονος και ο 21χρονος για το φονικό που σημειώθηκε στ’ Ανώγεια ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων με θύμα τον 23χρονο Μανώλη Στρατάκη.

Πήρε την ευθύνη ο γιος

Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν σήμερα στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανακριτή και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ευθύνη για το τραγικό περιστατικό πήρε ο 21χρονος ενώ και οι δύο εμμένουν στους αρχικούς τους ισχυρισμούς ότι δηλαδή εκείνοι δέχθηκαν πρώτοι πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Κοκοσάλη, συνήγορο υπεράσπισης του 21χρονου, ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα και ότι δέχθηκε μία ισχυρότατη ένοπλη επίθεση με ανθρωποκτόνο δόλο.

Αμέσως μετά την απολογία των δύο ανδρών, ο συνήγορος του Διονύσης Βέρας μιλώντας στους δημοσιογράφους επισήμανε ότι η υπεράσπιση προσεγγίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα την υπόθεση και τόνισε ότι περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το αιματηρό επεισόδιο, θα δοθούν όταν οι δικηγόροι θα έχουν την πλήρη εποπτεία της δικογραφίας και βαθιά γνώση των ευρημάτων από τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βέρας επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Εμείς ανοίξαμε τα χαρτιά μας και έχουμε παραδώσει όλα τα στοιχεία εκείνα που υπόκεινται στη δική μας σφαίρα ευθύνης, γι’ αυτό και από το βήμα αυτό καλώ την άλλη πλευρά, να παραδώσει το 48άρι πιστόλι, το οποίος ούτως ή άλλως έχει ήδη παραδεχθεί ότι χρησιμοποίησε. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθεί σημαντικά και η αστυνομική έρευνα».