ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: (Α)συνέπεια λόγων και έργων!

26/1/17 Βουλή.

Τσακαλώτος: οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για τη λήψη προκαταβολικών μέτρων για μετά το 2018 πάνε ενάντια στις ευρωπαϊκές αξίες.

 

10/4/ 2017 Κυβερνητικά Στελέχη (Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ)

Τη θέση ότι η συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος αποτελεί προϋπόθεση για τη νομοθέτηση όσων συμφωνήθηκαν επανέλαβαν κυβερνητικά στελέχη στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή.

 

25 Απριλίου 2017 (Συνέντευξη, ΑΝΤ-1)

Τσίπρας: Αν δεν δοθεί λύση για το χρέος, τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν (…) «Προφανώς θα ψηφίσουμε τα μέτρα για να πάρουμε το θέμα του χρέους».

 

ΡΗΡ: Σύμφωνα με τα ισχύοντα, μέτρα που έχουν γίνει Νόμος του Κράτους ΔΕΝ γίνεται να μην εφαρμοστούν. Μόνον με νέο Νόμο να καταργηθούν. Αλλά μαζί με τα μέτρα που (ενδεχομένως) θα καταργήσουν, θα καταργήσουν και τα όποια ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ή ελαφρύνσεις θα έχουν ψηφίσει σε μερικό αντιστάθμισμα των μέτρων!!!  

 

Και μιλάμε για μέτρα  2% του ΑΕΠ, το 1% κυρίως από συντάξεις από το 2019 και το 1% από κυρίως από φορολογικά (αφορολόγητο), το 2020.! Χώρια που ΔΕΝ έχουμε διευκρινήσει ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ  λύση για το χρέος επιδιώκουμε να λάβουμε!!! Λύση: Αφηρημένη έννοια! ‘Αλλως πως, ό,τι προαιρείσθε