Παγιδευμένο φάκελο άνοιξε ο Παπαδήμος στο αυτοκίνητο του

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Τρεις τραυματίες είναι -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- το αποτέλεσμα της έκρηξης παγιδευμένου φακέλου που άνοιξε μέσα στο αυτοκίνητό του ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος!

Το αυτοκίνητο ευρίσκετο εν κινήσει και μέσα σ΄αυτό ευρίσκοντο ο πρώην πρωθυπουργός, ο οδηγός του και ο αστυνομικός φρουρός.

Οι υποψίες στρέφονται προς τους “Πυρήνες της Φωτιάς” κι αυτό γιατί δεν έχουν στείλει μέχρι σήμερα προκήρυξη για τους παγιδευμένους φακέλους που έστειλαν πρόσφατα σε πολιτικά πρόσωπα.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάστασή τους.

Το φάκελο άνοιξε ο πρώην πρωθυπουργός στις 6:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) και ενώ το αυτοκίνητο εκινείτο στη συμβολή  των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης.

Ο πρώην πρωθυπουργός  είναι τραυματισμένος στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια.

Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι το γεγονός ότι ράγισαν τα αλεξίσφαιρα παράθυρα του αυτοκινήτου, ενώ έχουν ανοίξει και οι αερόσακοι.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος υποβάλλεται αυτή την ώρα σε εγχείριση.

Στο σημείο όπου έγινε η τρομοκρατική ενέργεια.

Το ερώτημα είναι πως πέρασε ο φάκελος απαρατήρητος από τους ελέγχους της αλληλογραφίας. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για έναν φάκελο φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο προκειμένου να μην ανιχνεύεται. Τέτοιους φακέλους έχει φτιάξει στο παρελθόν η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Στην Αστυνομία έχε σημάνει συναγερμός, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Για την τρομοκρατική επίθεση έχουν ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλοι αξιωματούχοι του Κράτους.

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση

Ο υπουργός Νίκος Τόσκας ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μετέβη στον Ευαγγελισμό.

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου. Τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση. Ευχόμαστε στον πρώην πρωθυπουργό ταχεία ανάρρωση. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να έχουμε ταχύτατη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης», δήλωσε, εξερχόμενος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο νοσοκομείο μετέβησαν ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Για «άνανδρη επίθεση» έκανε λόγο εισερχόμενος στο νοσοκομείο ο κ. Στουρνάρας.

Μητσοτάκης: Οι δράστες εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας

Eχθρούς της πατρίδας και της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει σε δήλωσή του τους δράστες της επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας».

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον πρώην πρωθυπουργό στον Ευαγγελισμό.

«Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο & στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του. Πλήγμα στην δημοκρατία τέτοιες ενέργειες», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Παππάς για το περιστατικό.