Το τελευταίο «αντίο» στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Αθήνα.- To τελευταίο «αντίο» στον πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, θα πουν συγγενείς και φίλοι.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 15:00 στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Μέχρι τις 13:30 σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.

Η οικογένειά του εξέφρασε την επιθυμία της να μην κηδευθεί δημοσία δαπάνη ο πρώην πρωθυπουργός.

ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Εμφανώς συγκινημένη και καταβεβλημένη έφτασε, πριν από τις 7 το πρωί, η Ντόρα Μπακογιάννη στηριζόμενη σε πατερίτσα και συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελo. Μαζί της ήταν και η αδελφή της Αικατερίνη Μητσοτάκη. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης, και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τυλιγμένη με την ελληνική σημαία μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 7 το πρωί ακριβώς. Η δοξολογία άρχισε, ενώ την ίδια ώρα βρακοφόροι από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ναό, θέλοντας να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό.

Από νωρίς, πλήθος κόσμου συρρέει στην Μητρόπολη για να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο πολιτικό που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε ηλικία 99 ετών.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Πάνω από 3.000 πολίτες όλων των ηλικιών έχουν επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο για να γράψουν μηνύματα στο βιβλίο συλλυπητηρίων για την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου του Κόμματος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, περίπου αντίστοιχος αριθμός πολιτών έχει επισκεφθεί το γραφείο του εκλιπόντος στην οδό Αραβαντινού όπου επίσης υπάρχει ανοιχτό βιβλίο συλλυπητηρίων.