Τραμπ : Στόχος της συνθήκης του Παρισιού ήταν η εξόντωση των ΗΠΑ-Αντίδραση Ομπάμα

Τελευταία ενημέρωση 00:46

Ουάσινγκτον.- Με κάθε “επισημότητα” ανακοίνωσε πριν από μερικά λεπτά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πως η χώρα αποχωρεί από τη συνθήκη για την κλιματική αλλαγή του Παρισιού.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε πως η χώρα αποχωρεί μέχρι να υπάρξει μία νέα διαπραγμάτευση για μία συμφωνία στην οποία «οι πολίτες των ΗΠΑ, οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ και οι εργαζόμενοι των ΗΠΑ θα γίνουν απόλυτα σεβαστοί από τους εταίρους τους παγκοσμίως. Η συνθήκη του Παρισιού είναι από κάθε άποψη μη αποδεκτή για τις ΗΠΑ. Οι εταίροι μας οι οποίοι μολύνουν πολύ περισσότερο από εμάς όπως η Κίνα και η Ινδία μπορούν να πράξουν πολύ διαφορετικά ενώ σε εμάς απαγορεύεται. Ο μόνος στόχος της συνθήκης του Παρισιού ήταν να εξοντωθούν οικονομικά οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι πολίτες τους».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε επίσης:  “Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τον διάλογο για μία διαφορετική συμφωνία, για μία συμφωνία που θα σέβεται και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν ανοίξει αυτός ο διάλογος θα είναι καλοδεχούμενος από την  πλευρά μας, αν πάλι όχι, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα”.

Παράλληλα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως η χώρα του σταματά την οικονομική ενίσχυση του Παγκόσμιου Οργανισμού για το κλίμα σημειώνοντας πως τα κεφάλαια που εξοικονομούνται θα δοθούν για την ενίσχυση της Αμερικανικής οικονομίας.

Επίσης σημείωσε πως η συνθήκη του Παρισιού δεν είναι “το τέλος της διαδρομής για το κλίμα, αλλά η αρχή. Στόχος μου δεν είναι να προστατεύω τίποτε περισσότερο από τους πολίτες αυτής της εκπληκτικής χώρας. Είναι καθήκον μου να κάνω αυτή τη χώρα μεγάλη ξανά”.

Αιχμές κατά τραμπ από Μπαράκ Ομπάμα

Αιχμές κατά του Τραμπ εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. «Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απορρίπτει το μέλλον με την απόφασή της να αποσύρει τις ΗΠΑ από την συνθήκη του Παρισιού για το κλίμα», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Ακόμη με την απουσία της αμερικανικής ηγεσίας, ακόμη και όταν αυτή η κυβέρνηση εντάσσει την χώρα σε μια μικρή χούφτα κρατών που απορρίπτουν το μέλλον, είμαι βέβαιος οι αμερικανικές πολιτείες, οι πόλεις και οι επιχειρήσεις μας θα εντείνουν τις προσπάθειες τους και θα κάνουν περισσότερα για να ηγηθούν της πορείας και να βοηθήσουν στην προστασία του πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές», ανέφερε ο κ. Ομπάμα σε γραπτή ανακοίνωσή του, λίγο μετά από την ανακοίνωση της απόφασης από τον κ. Τραμπ.