Ο Παναγιώτης Κατσαμπάνης νέος πρόεδρος της ΠαΔΕΕ

Αθήνα.- Ο κ. Παναγιώτης Κατσαμπάνης, γερουσιαστής στη Δυτική Αυστραλία  (Πέρθ) είναι ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) μετά την “άδεια απουσίας” που ζήτησε και έλαβε ο κ. Θωμάς Κατσιαντώνης, όπως ανήγγειλε στο Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης.

Ως γνωστόν ο κ. Κατσιαντώνης, 44 ετών,  Πολιτειακός βουλευτής, του Δημοκρατικού Κόμματος, στο Νιού Χάμσάϊρ, και Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ, συνελήφθη στις ΗΠΑ με τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από τις δύο επιχειρήσεις του και συγκεκριμένα τα εστιατόρια «Grand Slam Pizza» και «Tommy K’s Restaurant and Bar» καθώς και για πλαστογραφία.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Νιου Χαμσάιρ επιβεβαίωσε την είδηση, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την επικύρωση του αρχικού κατηγορητηρίου βάσει του οποίου συνελήφθη για πρώτη φορά στις 17 Φεβρουαρίου, ο ομογενής βουλευτής. Ο κ. Κατσιαντώνης έχει ορισθεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο στο Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ στις 15 Ιουνίου τρ. έ. (τρέχοντος έτους, δηλαδή 2017).

Υπενθυμίζεται ότι η Panhellenic Post, είχε επανειλημμένα αρθογραφήσει  διατυπώνοντας την «γνώμη» ότι θα έπρεπε ο κ. Κατσιαντώνης να είχε είτε παραιτηθεί είτε ζητήσει «άδεια απουσίας» από την προεδρία της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελλήνων, τουλάχιστον μέχρις ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του.

Ήδη ο Πολιτειακός βουλευτής του ΝΗ, κατόπιν και διαβουλεύσεων που είχε και με ορισμένους με συναδέλφους του στην ΠαΔΕΕ, ανακοίνωσε στο ΔΣ της οργάνωσης ότι λόγω του ζητήματος που αντιμετωπίζει στις ΗΠΑ θα αποσυρθεί προσωρινά από τη θέση του Προέδρου.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΠαΔΕΕ, την θέση του Προέδρου καταλαμβάνει ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Κατσαμπάνης, μέχρι τις προκαθορισμένες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα τον προσεχή Ιούλιο, για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε η Panhellenic Post με τον νέο Πρόεδρο κ. Κατσιαμπάνη, ο τελευταίος επιβεβαίωσε την πληροφορία της παραιτήσεως του κ. Κατσιαντώνη, την οποία χαρακτήρισε «προσωρινή». Ο κ. Κατσιαμπάνης αναφέρθηκε στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της ΠαΔΕΕ οι οποίες όπως ήδη σημειώσαμε θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα τον Ιούλιο 2017, κατά την Γενική Συνέλευση της ΠαΔΕΕ στην οποία, όπως επεσήμανε, θα συμμετάσχουν μέλη της οργάνωσης από όλες τις χώρες.

«Ο οργανισμός», είπε ο κ. Κατσαμπάνης, «συνεχίζει το έργο του».  Η ΠαΔΕΕ είναι συναισθηματικά ο πολιτικός βραχίονας της Ελλάδος στο εξωτερικό.  Η αποστολή των μελών τους, πολιτικοί όλων των βαθμίδων σε πολλά Κράτη, μπορεί να νοηθεί σε συνάρτηση με το υπέρτατο χρέος της σωστής εκπροσώπησης των ψηφοφόρων τους, οι περισσότεροι των οποίων είναι αυτόχθονες. Παράλληλα, όμως, οι ομογενείς πολιτικοί ενδιαφέρονται και για την πατρίδα  της καταγωγής τους ώστε «εάν και όπου μπορούμε να βοηθάμε την Ελλάδα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται», κατέληξε ο κ. Κατσαμπάνης.

Ο κ. Κατσαμπάνης, που κατάγεται από τη Μεσσηνία, στο παρελθόν υπήρξε βουλευτής του Φιλελεύθερου κόμματος στη Βικτόρια. Είχε αποσυρθεί για ένα διάστημα από την πολιτική, στην οποία επανήλθε στις πρόσφατες εκλογές και κατόρθωσε να κερδίσει μια έδρα στη γερουσία της Δυτικής Αυστραλίας με το Φιλελεύθερο κόμμα.