Παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη το Συνέδριο Κυπρίων ΠΣΕΚΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους και η Ελληνοαμερικανίδα τέως υπουργός Υγείας και σήμερα πρόεδρος του American University Σύλβια Μάθιους Μπούργουελ, θα τιμηθούν στο επίσημο δείπνο 33ου ετησίου συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον από τις 6-8 Ιουνίου.

Το δείπνο θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 7 Ιουνίου και θα παρευρεθούν μέλη του Κογκρέσου, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης και παράγοντες Ελληνοαμερικανικών και Αμερικανοεβραϊκών οργανισμών, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν αντιπρόσωποι μεγάλων ομογενειακών οργανώσεων απ’ όλη την Αμερική, αλλά και εκπρόσωποι αποδήμων Κυπρίων από τη Βρετανία κι άλλες χώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΣΕΚΑ, έχουν επίσης καλεστεί να μιλήσουν οι Υπουργοί που θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς και πιθανόν τον Πρόεδρο Τραμπ, αλλά και τον Υπουργό Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος. Ήτοι, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης και ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκότρυπης.

Επίσης ο πραγματοποιών επίσκεψη στις ΗΠΑ εκείνες τις ημέρες, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν το μεσημέρι της Τρίτης, με ομιλίες των εκπροσώπων των μεγάλων οργανισμών που λαμβάνουν μέρος. Εκ μέρους της Κυβέρνησης τους αντιπροσώπους θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου.

Για τις θέσεις της αμερικανικής Κυβέρνησης στο Κυπριακό τους αντιπροσώπους θα ενημερώσουν η Πρέσβης των ΗΠΑ στη Λευκωσία Καθλιν Αν Ντόχερτι και ο Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών Τζόναθαν Κόεν. Θα μιλήσει επίσης και ο εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, Ντέιβιντ Χάρις.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, τους αντιπροσώπους θα δεξιωθεί στην κατοικία του ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Λεωνίδας Παντελίδης. Στη δεξίωση θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνοδεύοντες αυτόν Υπουργοί.

Την Τετάρτη οι εργασίες του συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ θα μεταφερθούν στο Καπιτώλιο, όπου το πρωί θα γίνουν συναντήσεις με ηγετικά στελέχη της Βουλής και μετά το μεσημέρι μέλη της Γερουσίας.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη το πρωί, με ενημέρωση των αντιπροσώπων από αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.