Οι Ελληνοαμερικανοί της EXIN κέρδισαν τη μάχη για την Εθνική Ασφαλιστική

Αθήνα.– Μεγάλοι νικητές στο διαγωνισμό για την Εθνική Ασφαλιστική, αναδείχτηκαν οι Ελληνοαμερικανοί της κοινοπραξίας της Exin Partners με την J. Calamos Investments, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες οι Ελληνοαμερικανοί με την ασυναγώνιστη προσφορά την οποία κατέθεσαν, ξεπέρασαν και τους τρεις Κινέζους ανταγωνιστές τους, Ομίλους Fosun, Gongbao και Wintime.

Είναι σίγουρα μια σημαντική στιγμή για την Εθνική Τράπεζα και τη θυγατρική της την Εθνική Ασφαλιστική.

Πριν από λίγο καιρό ο Matt Fairfield, ιδρυτής και CEO της Exin Partners δήλωνε στο Reuters: «Στόχος μας είναι να επενδύσουμε στη χώρα, όχι να βγάλουμε λεφτά έξω».

Με τη σειρά του, στο ίδιο δημοσίευμα, ο CEO της Calamos Investments με έδρα το Σικάγο που μετέχει στην EXIN, Τζον Κουδούνης, δήλωνε ότι το σχήμα που διεκδικεί την Εθνική Ασφαλιστική ήλθε για να μείνει.

ο CEO της Calamos Investments με έδρα το Σικάγο που μετέχει στην EXIN, Τζον Κουδούνης.

«Γνωρίζουμε την ασφαλιστική αγορά και γνωρίζουμε την Ελλάδα. Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές και θα έρθουμε στην Ελλάδα για να μείνουμε» υπογράμμιζε ο κ. Κουδούνης.

«Πιστεύουμε πως το συνολικό πακέτο που φέρνουμε στο τραπέζι είναι ασυναγώνιστο» είχε δηλώσει ο επικεφαλής του fund με ενεργητικό $20 δισ., προσθέτοντας πως το deal βρίσκεται στα «ραντάρ» και άλλων σημαντικών Ελληνοαμερικανών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ήταν απλά το «ορεκτικό» για την έλευση κι άλλων Ελληνοαμερικανικών και αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι η πρόταση της ΕΧΙΝ διακρινόταν για την τεχνική της αρτιότητα αλλά και το ύψος που υπό προϋποθέσεις άγγιζε το 1 δισ. ευρώ.

Είναι σαφές ότι η πρόταση της ΕΧΙΝ είναι μετά από πολλά χρόνια μια έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα.

Κι αυτό σε μια κομβική γεωπολιτική συγκυρία.

Πηγή: ependitislive.gr