Τσίπρας: Σημαντική η πρωτοβουλία της Γαλλίας- Λεμέρ: Δεν είμαστε μακριά από την συμφωνία

Αθήνα.- «Σημαντική» χαρακτήρισε την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Γαλλία, ο Πρωθυπουργός πριν από τη συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών.

«Είμαστε περισσότερο κοντά από ποτέ σε μια λύση που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού» εκτίμησε και συμπλήρωσε πως «είναι εφικτό αυτή η διέξοδος να βρεθεί στο πλαίσιο του Eurogroup ώστε να μην χρειαστεί να τεθεί στο επίπεδο των ηγετών».

«Αν και αυτό θα έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες αλλά η δραματοποίηση του προβλήματος δεν ωφελεί κανένα» εξήγησε.

Η Ευρώπη έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες αλλά έχει αντέξει. Πρέπει τώρα να δείξει σε όλους ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματά της και να κοιτάξει μπροστά. Πιστεύω ότι οι τελευταίες εξελίξεις μας κάνουν πιο αισιόδοξους, κατέληξε.

Στο μεταξύ, αισιόδοξος ότι «δεν είμαστε μακριά από την συμφωνία» δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ μετά τη συνάντησή του στο υπουργείο Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Τις επόμενες δύο ημέρες θα ανοίξουμε τον δρόμο για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup», δήλωσε ο ίδιος και συνεχάρη τον ελληνικό λαό «για τις δύσκολες αποφάσεις που πήρε».

Πρόσθεσε ότι «οι μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολες, αλλά είναι απαραίτητες. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως «νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε και εμείς και ο κ. Λεμέρ για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε τρεις ημέρες».

Επίσης, ευχαρίστησε τη Γαλλία για τη βοήθεια της, και από τον κ. Σαπέν (προκάτοχο του κ. Λεμέρ) και από τον νυν υπουργό, τον οποίο παράλληλα συνεχάρη για την επιτυχία του στις βουλευτικές εκλογές χθες, Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γάλλος υπουργός κομίζει στην Αθήνα την πρόταση για ρήτρα ανάπτυξης σχετικά με την εξυπηρέτηση του χρέους, σε μια προσπάθεια εύρεσης συμβιβασμού κυρίως μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτογραφία: ΑΠΕ