Ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Λέσβου, ζημιές στο Πλωμάρι

Αθήνα.- Σεισμική δόνηση μεγέθους τουλάχιστον 6,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ εκδηλώθηκε στις 15.28 το απόγευμα της Δευτέρας σε θαλάσσια περιοχή λίγα χιλιόμετρα νότια της Λέσβου, κοντά στα παράλια της Τουρκίας.

Ζημιές υπέστησαν κτήρια στο Πλωμάρι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος 6,1 βαθμών και μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολογίζει το μέγεθος του σεισμού στους 6,4 βαθμούς. Το επίκεντρο βρισκόταν 16 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου στη Λέσβο, 36 χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης και 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σμύρνης.

Επτά λεπτά μετά την πρώτη δόνηση ακολούθησε και δεύτερη αλλά πιο ασθενής. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του Γεωδυναμικού, είχε μέγεθος 4,6 βαθμούς.

Σε επικοινωνία που είχε το enikos.gr με τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε πριν από λίγο στα ανοιχτά του νησιού.

Ο κ. Γαληνός ανέφερε ότι με την έως τώρα εικόνα που έχει, έχουν πέσει μερικές σοβάδες στο παλαιό δημαρχείο, ενώ ανέφερε πως δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Ο δήμαρχος Λέσβου ανέφερε ότι όλος ο μηχανισμός του δήμου είναι στους δρόμους για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τραυματίες και ποιες είναι οι υλικές ζημιές.