“Φως στην άκρη του τούνελ” βλέπει ο Τσακαλώτος

Θέλαμε σαφήνεια επί του συνολικού προγράμματος που δεν υπήρχε στο Eurogroup του Μαϊου, είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλέιδης Τσακαλώτος που ευχαρίστησε τον Γ. Ντάισελμπλουμ και την γαλλική κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ. Με τα δήλωση του ΔΝΤ ότι γυρίζουμε μια σελίδα εμπρός δεν μπορούμε να είμαστε απογοητευμένοι ανέφερε και υπογράμμισε ότι το Eurogroup θα κάνει το παν για να γυρίσουμε σελίδα.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει τώρα περισσότερη σαφήνεια για το λαό και τις χρηματαγορές. Υπάρχει τώρα περισσότερο φως στην άκρη του τούνελ. Κοιτάμε το μέλλον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η ακροτελεύτια παράγραφος λέει: «Έμείς δεσμευόμαστε να βοηθησουμε την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της να έχει πρόσβαση στην αγορά”. Το χρέος πλεον εξαρτάται από την ανάπτυξη και το ρυθμό που θα έχει αυτή. Είναι ζωτικής σημασίας να απαριθμήσουμε το χρέος και να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό ανάπτυξης ανέφερε. Όλες οι πλευρές προσπάθησαν για συμβιβασμό , δημιουργούμε οδικό χάρτη για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα, είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης είπε ότι «το πακέτο στέλνει ένα αξιόπιστο μήνυμα πρός τις αγορές. Το ΔΝΤ περιμένουμε να επαναξιολογήσει τη βιωσιμότητα του χρέους πριν από το τέλος του προγράμματος».