Προ ημερησίας στη Βουλή για την οικονομία

Αθήνα.- Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία θα διεξαχθεί Δευτέρα στις 11 το πρωί μετά από αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Μητσοτάκης στην επιστολή του αναφέρει πως ζητάει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, με θέμα την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης αναμένεται να συγκρουστούν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Πρωθυπουργό κυρίως για την οικονομία αλλά πιθανότατα και εφ’ όλης της ύλης.

«Ο κ. Τσίπρας έχει υποχρέωση, όπως του ζήτησα να έρθει άμεσα στη Βουλή των Ελλήνων, να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για το τι πέτυχε. Να κάνουμε ένα συνολικό απολογισμό, όχι μόνο του τελευταίου μήνα, αλλά και της συνολικής πορείας της χώρας για τα τελευταία δυο χρόνια.  Για το που βρισκόμαστε, για το πού πηγαίνουμε και για το τι θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε διαπραγματευτεί έτσι όπως διαπραγματεύτηκε» είχε δηλώσει στον Alpha ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ε» ανέφερε πως «νομίζω ότι μετά τα γεγονότα που έχουν μεσολαβήσει από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τη συμφωνία, όλα τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση (στη Bουλή). Διότι, ξέρετε, το αίτημα είχε γίνει αμέσως μετά το Eurogroup και από τότε έχουν μεσολαβήσει πάρα πολλά. Δηλαδή, έχει μεσολαβήσει η πολύ θετική συμπεριφορά των αγορών απέναντι στην ελληνική οικονομία με την πτώση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων, που αποτελεί στον έναν ή τον άλλο βαθμό, σε μεγάλο βαθμό θα έλεγα εγώ, και τον δείκτη της επιτυχίας ή της αποτυχίας της συμφωνίας…»