Οικονομική ενίσχυση από την Εθνική Φιλόπτωχο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Εθνική Φιλόπτωχος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αποφάσισε την αποστολή οικονομικής ενίσχυσης προς Ελλάδα και Κύπρο ποσού ύψους 115 χιλιάδων δολαρίων. Με το ποσό αυτό η συνολική βοήθεια της Φιλοπτώχου από το έτος 2012 μέχρι σήμερα ανέρχεται στις 789.120 δολάρια.

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Φιλόπτωχος αναγράφεται, ανάμεσα στα άλλα, πως «κατά την ημέρα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, καθώς γιορτάζουμε τα ιδανικά και τις αρχές της πατρίδας μας, μιας χώρας μεταναστών, παραμένουμε υποστηρικτές του τόπου καταγωγής μας, τιμώντας τις ρίζες μας.

Ως εκ τούτου, η Ελληνορθόδοξος Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι την 3η Ιουλίου 2017, το Εκτελεστικό Συμβούλιο αυτής ενέκρινε οικονομική βοήθεια ύψους $115.000 για αρωγή των συνανθρώπων μας στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Η κατανομή του ποσού θα γίνει ως εξής:

1. $10.000 προς το Λύρειο Ιδρυμα για παιδιά (Αγιοι Ανάργυροι). Πρόκειται για εκκλησιαστικό οργανισμό υπό την επίβλεψη της γυναικείας Μονής της Αγίας Τριάδος, στο Μάτι Αττικής (Δομή παρεμφερής με αυτή της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου).

2. $10.000 στο Δημήτρειο Κέντρο, στο Μοσχάτο Αττικής. Πρόκειται για απογευματινό πρόγραμμα απασχόλησης μετά τα μαθήματα του σχολείου, το οποίο προσφέρεται σε παιδιά που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

3. $20.000 στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ‘Αποστολή’, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία παρέχει φαγητό και στήριξη σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

4. $10.000 στην Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών για ανθρωπιστική βοήθεια σε απόρους αποδήμους Ελληνες της Κωνσταντινούπολης.

5. $10.000 στην κάθε μια από τις τρεις μερικώς ή εξ ολοκλήρου προσφυγικές Μητροπόλεις της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια σε άτομα και οικογένειες για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών τους σε στέγη, ιατρικές δαπάνες, πληρωμές λογαριασμών κ.τλ. Το συνολικό ύψος της σχετικής βοήθειας ανέρχεται στο ποσό των $30.000.

6. $20.000 στην Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης για την παροχή βοήθειας προς τα χωριά, τα οποία καταστράφηκαν από τον πρόσφατο σεισμό στη Λέσβο.

7. $15.000 στην Ενωση για άτομα με Αυτισμό στη Λεμεσό της Κύπρου».

Αναγράφεται ακόμα στο ανακοινωθέν πως «με την έναρξη της οικονομικής κρίσης, οι συνθήκες δεν έχουν βελτιωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις τροφίμων, στέγης και ιατρικής περίθαλψης. Οι συνθήκες αυτές έχουν επηρεάσει τις ανάγκες, καθώς και την πνευματική και ψυχολογική κατάσταση των αδελφών μας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Με την πρόσφατη αυτή ενίσχυση η συνολική βοήθεια της Εθνικής Φιλοπτώχου στην Ελλάδα και την Κύπρο ανέρχεται σε $789.120 από το 2012 και εξής».

Τονίζεται επίσης πως «η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότητα, στις προσπάθειές της να αλλάξει θετικά στον κόσμο, προσφέρει απεριόριστη συμπάθεια για τον ασθενή, τον πεινασμένο, τον ταλαιπωρημένο και τον απελπισμένο. Θερμές ευχαριστίες στα 400 και πλέον παραρτήματα της Φιλοπτώχου στην Αμερική και στις Κοινότητές τους, που δίχως την υποστήριξή τους το έργο της Φιλοπτώχου δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί.

»Με συνεργασία, αγάπη και την ευλογία του Θεού θα συνεχίσουμετο έργο μας για να μειώσουμε τον πόνο, την απώλεια και τη δυστυχία των ευάλωτων της κοινωνίας μας. Για να στηρίξετε την Εθνική Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών στο έργο τους να ενισχύσουν την Ελλάδα και την Κύπρο παρακαλώ συνδεθείτε στο http://bit.ly/1MpMsF3»

Πηγή:ekirikas.com

Φωτογραφία: Η Πρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου Μαρία Λογοθέτη (Logus) ομιλεί στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην πόλη Νάσβιλ του Τενεσί τον Ιούλιο του 2016. Φωτογραφία αρχείου/Αρχιεπισκοπή Αμερικής.