Αναστασιάδης: Η Τουρκία να κάνει κινήσεις στο Κυπριακό εάν θέλει ΕΕ

Λευκωσία.-Τις ευχαριστίες των μελών του Εθνικού Συμβουλίου προς την ελληνική κυβέρνηση και τον Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για τη στήριξη που προσέφεραν στο Κραν Μοντάνα, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, στην παρουσία του κ. Κοτζιά.

Αναφέρθηκε επίσης σε εικοσάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ την οποία ενημέρωσε για το τι έγινε στο Κραν Μοντάνα και συζήτησαν τα ευρωτουρκικά, είπε ότι αυτές οι επικοινωνίες με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, με Προέδρους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να κάνει κινήσεις στο Κυπριακό για να μπορεί να δοθεί ώθηση στην ευρωπαϊκή της πορεία.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Άρχισε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πλαισιώνεται από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά εκ δεξιών του και τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη εξ αριστερών του.

Στη συνεδρία συμμετέχουν από κυβερνητικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός Παρά Τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας και από πλευράς ελληνικής Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, Πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

(ΚΥΠΕ)