Ομογενειακές καλοκαιρινές παρουσίες στην γενέτειρα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Στην Ελλάδα βρίσκονται αρκετά από τα γνωστά ομογενειακά στελέχη είτε για να συμμετάσχουν σε Συνέδρια Οργανώσεων είτε για να συνδιαλλαχθούν με την Κυβέρνηση είτε, τέλος, συνδυάζοντας τα ανωτέρω και τις θερινές τους διακοπές.

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης συνοδευμόμενος από τον γενικό γραμματέα της Κοινότητας, Κώστα Μάρκο. Οι δύο αξιωματούχοι της ομογένειας Αυστραλίας συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο καθώς και με άλλους πολιτικούς της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Ακολούθησε ο Πέτρος Γαλάτουλας, πρόεδρος της ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ο οποίος βρίσκεται τις ημέρες αυτές στη Χίο. Ο  Πέτρος Γαλάτουλας θα παραστεί στο ραντεβού των Παμμακεδόνων όλου του κόσμου στην Μακεδονική γη, κατά την  επέτειο των εκατό χρόνων από την απελευθέρωσή της, ενώ θα παρακολουθήσει και το Συνέδριο των  Ηπειρωτών.

Ο κ. Γαλάτουλας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα παραστεί σε ειδική Συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής, αρχές Αυγούστου, για την Ελληνική Διασπορά (sic) και θα ενημερώσει τα μέλη της για ομογενειακά θέματα των ΗΠΑ.

Τις μέρες αυτές αναμένεται στην Αθήνα και ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Χρυσόστομος Δήμου καθώς Ηπειρώτες απ΄όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν το 4ο Τακτικό Συνέδριό τους στην πόλη της Πρέβεζας στις 27-29 Ιουλίου 2017.

Αλλά και οι Μεσσήνιοι αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών καθώς έχουν το 12ο Τακτικό Συνέδριό τους, με Γενική Συνέλευση μελών καθώς και την 5η Θερινή Συνάντηση των απανταχού Μεσσηνίων στην COSTA NAVARINO, στο Ρωμανού Τριφυλίας, το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017.

Τέλος, στην Αθήνα θα συρρεύσουν και τα μέλη του Προεδρείου της ΠαΔΕΕ (Ένωση των ελληνικής καταγωγής πολιτικών απ΄όλο τον κόσμο) καθώς θα διεξαχθούν οι εργασίες της 11ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ).  Οι εργασίες θα λάβουν χώρα στο ελληνικό Κοινοβούλιο μεταξύ 23 και 26 Ιουλίου 2017. Την δεύτερη ημέρα των εργασιών θα γίνει και η εκλογή νέου ΔΣ της ΠαΔΕΕ. Σημειώνεται ότι Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ είναι σήμερα ο κ. Παναγιώτης Κατσαμπάνης, γερουσιαστής Δυτικής Αυστραλίας (Πέρθ).

*Περισσότερες πληροφορίες για την δραστηριότητα των ομογενειακών παραγόντων εν Ελλάδι, αργότερα.