Αποσύρεται από την πολιτική η ομογενής Νίκη Τσόνγκας

Ουάσινγκτον. Μία ακόμη αξιόλογη παρουσία χάνει στην Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η ελληνική Ομογένεια. Πρόκειται για την βουλευτή των Δημοκρατικών και χήρα του ομογενή πολιτικού Πολ Τσόνγκα, Νίκη Τσόνγκα, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή της στις επόμενες εκλογές.

«Εχω μάθει στη ζωή ότι υπάρχουν φορές για πράγματα που τελειώνουν και φορές για πράγματα που αρχίζουν», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η κ. Τσόνγκα. Και συνέχισε: «Υστερα από πολλή σκέψη, αποφάσισα ότι αυτή είναι μια από αυτές τις φορές».

Η 71χρονη σήμερα Ν. Τσόνγκα εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2007 σε μια ειδική εκλογική αναμέτρηση για την κάλυψη της κενής θέσης που άφησε ο Μάρτι Μίχαν, ο οποίος είχε παραιτηθεί για να γίνει πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Λόουελ.

Ο σύζυγός της, ο ομογενής Πολ Τσόνγκας ήταν νομοθέτης των Δημοκρατικών και είχε προσφέρει τις υπηρεσίες τους ως γερουσιαστής της Μασαχουσέτης. Είχε επιχειρήσει να κατακτήσει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών αλλά είχε χάσει από τον Μπιλ Κλίντον ο οποίος στη συνέχεια επικρατώντας του Ρεπουμπλικανού Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Πολ Τσόνγκας πέθανε από καρκίνο το 1997 σε ηλικία 55 χρόνων.

Με στοιχεία από ekirikas.gr

Φωτογραφία:Η Νίκη Τσόνγκα. AP Photo/Michael Dwyer, File