Ο «Πρύτανης» της απάτης που προσποιούνταν το «δεξί χέρι» της Βασιλικής Θάνου

 – Στα χέρια της αστυνομίας ο Νο1 απατεώνας της χώρας – Προσποιούνταν το “δεξί χέρι” της Βασιλικής Θάνου και ξάφριζε ανυποψίαστους πολίτες – Το τελευταίο κόλπο που οδήγησε στη σύλληψή του – Είχε καταδικαστεί και πήρε άδεια πριν… εξαφανιστεί – Στα 50.000 ευρώ το ποσό που πήρε από τα θύματά του

Τον «Πρύτανη» της απάτης κατάφερε να βάλει στο χέρι η υποδιεύθυνση οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Οι νέες δραστηριότητες του Νο1 Έλληνα απατεώνα έφθασαν ακόμα και στο γραφείο του Πρωθυπουργού, καθώς ο ίδιος προφασιζόταν πως ήταν το δεξί χέρι της Βασιλικής Θάνου, προϊσταμένης του νομικού γραφείου του Μαξίμου.

Το τελευταίο κόλπο που προσπάθησε να στήσει ο «Πρύτανης» της απάτης ήταν και το μοιραίο, καθώς έγινε αντιληπτός από την διοικήτρια του Τζάνειου Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του.

Ο «κ. Καζάκος» του… Μαξίμου

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από αστυνομικές πηγές, ο 51χρονος απατεώνας πήρε τηλέφωνο στην διοικήτρια του Τζάνειου νοσοκομείου προφασιζόμενος τον «κ. Καζάκο πρώην δικαστικό και «δεξί χέρι» της κας Θάνου στο Νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού», ζητώντας βοήθεια για στενό συγγενικό του πρόσωπο, που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου συγκινήθηκε από την σπαρακτική περιγραφή του «κ. Καζάκου» και αποφάσισε να βοηθήσει, δίνοντας ένα χρηματικό ποσό.

Πάραυτα όμως θέλησε και να τσεκάρει τα λεγόμενα του «κ. Καζάκου» παίρνοντας τηλέφωνο στο αρμόδιο γραφείο στο Μαξίμου, για να ακούσει έκπληκτη την υπάλληλο να τις λέει πως: «δεν έχουμε στο γραφείο άνθρωπο με το επώνυμο «Καζάκος» πόσο μάλλον «δεξί χέρι» της κας Θάνου».

Σύλληψη στο νοσοκομείο!

Άμεσα ενημερώθηκε το Οργανωμένο Έγκλημα της Ασφάλειας Αττικής, με αποτέλεσμα την παρακολούθηση και τελικά την σύλληψη του «Πρύτανη» της απατεωνιάς και μάλιστα σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου δήθεν είχε μπει για νοσηλεία.

Μάλιστα για να νοσηλευτεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ώστε να χαθούν τα ίχνη του προκειμένου να κάνει ανενόχλητος τις απατεωνιές του, είχε πάρει από πριν τηλέφωνο, προφασιζόμενος πρώην ανώτατο δικαστικό, οποίος έχει επαφή με εν ενεργεία Αεροπαγείτη, οποίος παρακαλεί για την νοσηλεία του!

Οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος τον συνέλαβαν μέσα στο νοσοκομείο, ακούγοντας μάλιστα τους γιατρούς να τους λένε: «..κάθε μέρα του λέγαμε να υπογράψει το εξιτήριο και φύγει, διότι δεν δείχνουν το παραμικρό οι εξετάσεις και αυτός αρνούνταν επιτακτικά».

Παράλληλα από την προανάκριση διαπιστώθηκε πως ο 51χρονος ήταν καταδικασμένος σε 10ετη κάθειρξη για παρόμοια αδικήματα και στις 14/2/2017 είχε λάβει πενθήμερη άδεια, την οποία είχε παραβιάσει, πραγματοποιώντας όλο αυτό το διάστημα πάνω από 40 απόπειρες και τετελεσμένες εξαπατήσεις πολιτών.

Ανάμεσα στα θύματα του ξεχωρίζουν μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία της Αττικής αλλά και δυο μοναστήρια στην Φθιώτιδα, ενώ το ποσό που κατάφερε να αποσπάσει από τους εξαπατηθέντες ανέρχεται στις 50.000 ευρώ.