Το εγκώμιο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, έπλεξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Το εγκώμιο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Γέροντος Δημητρίου, έπλεξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, από το βήμα Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Μιχαήλ Κωνσταντινίδης: η προσφορά του στην Εκκλησία, το Γένος και τον Ελληνισμό».

Τις εργασίες του Συνεδρίου ευλόγησε ο κ. Βαρθολομαίος την περασμένη Παρασκευή. Κατά το χαιρετισμό του ο Οικουμενικός Πατριάρχης επεσήμανε ιδιαιτέρως το γεγονός της παρουσίας στις εργασίες του Συνεδρίου του σημερινού διαδόχου του Αρχιεπισκόπου Μιχαήλ, Αρχιεπισκόπου Αμερικής Γέροντος Δημητρίου.

Είπε, συγκεκριμένα, ο κ. Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στην παρουσία του κ. Δημητρίου: «Αγαπητού και εκλεκτού αδελφού, ωσαύτως διακρινομένου διά την αρίστην γνώσιν της τε θύραθεν και της θεολογικής παιδείας, την οποίαν υπηρέτησε ευόρκως επί μακράν σειράν ετών από της ακαδημαϊκής καθέδρας».

Υπενθυμίζεται ότι η  Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με ανακοίνωσή της, διέψευσε δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ», σύμφωνα με το οποίο  το Οικουμενικό Πατριαρχείο πρότεινε στον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο να παραιτηθεί οικειοθελώς και να εκλεγεί Μητροπολίτης Ηρακλείας.