Μετά την Eldoraro, εμπλοκή με Ελληνικό και Fraport

Αθήνα.- Τρίζει κάθε ημέρα και περισσότερο το επενδυτικό «στόρι» που επιχείρησε να στήσει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά και την αιφνίδια αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα το Ελληνικό.

Η κυβέρνηση φοβήθηκε νέο φιάσκο μετά την Eldorado Gold, καθώς δεν κατάφερε να πείσει τους αρχαιολόγους να κάνουν πίσω και να πουν το «ναι», έτσι ώστε να προχωρήσει η επένδυση δίχως άλλες καθυστερήσεις. Ετσι, αργά χθες το βράδυ αποφασίστηκε σε υψηλό πολιτικό επίπεδο η αναβολή της συνεδρίασης.

Το μήνυμα που με τόσο κόπο προσπαθεί να κτίσει τις τελευταίες εβδομάδες ο Πρωθυπουργός (Μακρόν, ΔΕΘ) ακυρώνεται λίγο λίγο, 24ωρο το 24ωρο. Τρεις εμβληματικές περιπτώσεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολεμήσει όσο τίποτε προεκλογικά, αλλά στην πορεία τις έκλεισε ή τις προώθησε, τα Περιφερειακά Αεροδρόμια, το Ελληνικό και οι Σκουριές, εξακολουθούν να υπενθυμίζουν τη δυσανεξία που έχει το κυβερνητικό κόμμα απέναντι στους ξένους επενδυτές και στην επιχειρηματικότητα. Κάθε ημέρα και ένα νέο επεισόδιο στις τρεις αυτές μεγάλες επενδύσεις ξεθωριάζει την νέα εικόνα του Τσίπρα.

Περισσότερα στα Νέα