Εισβολή μεταλλωρύχων στο υπουργείο Ανάπτυξης

Αθήνα.- Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, μεταλλωρύχοι από την Χαλκιδική εισέβαλαν το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Στην είσοδο του κτιρίου, αστυνομικοί επιχείρησαν να τους σταματήσουν, ωστόσο μεγάλη ομάδα από τους εργαζόμενους κατάφεραν να μπουν.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το υπουργείο Ανάπτυξης εάν δεν δοθούν οι άδειες.

Μετά από «διαπραγματεύσεις», 6μελής επιτροπή των συγκεντρωμένων μεταλλωρύχων θα συναντηθεί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.


ΡΗΡ: Λίγο πριν τις 10:00, άνδρες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένοι μπροστά στην είσοδο του υπουργείου έκαναν χρήση χημικών κατά όσων διαδηλωτών βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, όταν αυτοί επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο. 
—————————————————————————————————————————

Eurokinissi

Νωρίτερα, κάποιοι από αυτούς κρέμασαν στα παράθυρα του υπουργείου τα κίτρινα γιλέκα εργασίας και φώναζαν συνθήματα.

Οι μεταλλωρύχοι διαμαρτύρονται για τις εξελίξεις με την Eldorado Gold και ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει τις άδειες που ζητά η επιχείρηση ώστε να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Πρόκειται για περίπου 2.500 εργαζόμενους, οι οποίοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, εάν η Eldorado Gold υλοποιήσει το τελεσίγραφο που έστειλε στην κυβέρνηση και «παγώσει» τις επενδύσεις της στην Ελλάδα μετά τις 22 Σεπτεμβρίου.

Μεταλλωρύχοι από την Χαλκιδική έρχονται με πούλμαν στην Αθήνα, ενώ κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη.

 

Πηγή:in.gr