Από την μάχη κατά των πλειστηριασμών στην …απαγωγή Λεμπιδάκη

Σημαντικά μέλη του «Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου» εμφανίζονται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, να εμπλέκονται στην απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία κ. Μιχάλη Λεμπιδάκη που κρατήθηκε όμηρος για έξι μήνες.

Ανάμεσα σε αυτούς, ιδιώτης που κατηγορήθηκε προσφάτως για προσπάθεια εμπρησμού γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ένας «συναγωνιστής» του που ζητούσε μάχη μέχρι εσχάτων κατά των πλειστηριασμών και θεωρείτο από τους πιο μαχητικούς πολίτες και υποστηρικτές των οφειλετών.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τα συγκεκριμένα άτομα να συμμετείχαν στην ομηρία του κ. Λεμπιδάκη, τις τελευταίες εβδομάδες, όταν η πρώτη ομάδα κρούσης αντελήφθη -στις αρχές Αυγούστου- ότι βρισκόταν σε αστυνομικό κλοιό και αναζήτησε συνεργούς. Ωστόσο η συγκεκριμένη ομάδα δραστών θεωρείται ότι έκανε νέα σωρεία λαθών στις τηλεφωνικές κλήσεις και τα SMS (ως προς την χρήση συσκευών, αγορά καρτών SIM κλπ.) προς τους συγγενείς του κ. Λεμπιδάκη, με αποτέλεσμα να είναι σχετικά ευχερής ο άμεσος εντοπισμός τους.

Μάλιστα, στην τελευταία φάση της αστυνομικής επιχείρησης _με εντοπισμό του κρησφύγετου που υπήρξε μετά από ανάλυση εταιρειών κινητής τηλεφωνίας_ χρησιμοποιήθηκαν θερμικές κάμερες. Σε αυτές αποτυπώθηκαν μερικοί από τους δράστες να περπατάνε …σκυφτοί, νυκτερινές ώρες, κοντά στη μάντρα αυτοκινήτων. Γεγονός που πολλαπλασίασε τις υπόνοιες των αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εμπλοκή των «εχθρών των πλειστηριασμών» στην απαγωγή, φέρεται να προκύπτει και από τις αρχικές αναφορές του κ. Λεμπιδάκη ο οποίος μίλησε για «συζητήσεις που είχαμε με τους απαγωγείς για την οικονομική κρίση, για τον ρόλο του κράτους κλπ.».

Σύμφωνα με την πρώτη κατάθεση του κ. Λεμπιδάκη είχε μεταφερθεί στο τελευταίο κρησφύγετο στο Ρέθυμνο – όπου και εντοπίσθηκε- προ 20 ημερών. Οι αστυνομικοί πάντως χαρακτηρίζουν τις μέχρι στιγμής καταθέσεις του κ. Λεμπιδάκη «πολύ προσεκτικές για τους δράστες».

*Διαβάστε τη συνέχεια στο ΒΗΜΑ

In.gr/   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )