Δυσάρεστη έκπληξη για τους φίλους του αυτοκινήτου!

Αθήνα.– Η ελληνική πολιτεία επιφύλασσε άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη για τους φίλους του αυτοκινήτου, θέτοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό της τους ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων με ιστορικές πινακίδες.

Μέχρι σήμερα, τα αυτοκίνητα -και οι μοτοσικλέτες- που φέρουν ιστορικές πινακίδες μπορούσαν να κυκλοφορούν στον δρόμο για να μετακινηθούν από και προς τις σχετικές επίσημες εκδηλώσεις (αγώνες, εκθέσεις, συναντήσεις κ.λπ.) αλλά και για λόγους συντήρησης. Πλέον, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο φύλλο 3641 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, που δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου, απαγορεύεται κάθε μετακίνηση τέτοιων οχημάτων στον δρόμο, και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να τα φορτώνουν σε τρέιλερ. Κάτι το οποίο είναι επίσης… αδύνατο, αφού στην Ελλάδα απαγορεύεται αυτοκίνητο Ι.Χ. να ρυμουλκεί άλλο Ι.Χ. σε τρέιλερ!

Η απόφαση όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κύκλους των κατόχων ιστορικών αυτοκινήτων και στις αρμόδιες λέσχες. Σύμφωνα με τη ΦΙΛΠΑ, πρόκειται για λάθος, το οποίο θα διορθωθεί: «Είναι προφανές ότι εκ παραδρομής χρησιμοποιήθηκαν οι όροι και περιορισμοί των αγωνιστικών οχημάτων και όχι των ιστορικών. Καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Οικονομικών για τη διευκρίνιση και τροποποίηση της απόφασης αυτής. […] Εν τω μεταξύ προτείνουμε στα μέλη μας την αποφυγή κυκλοφορίας οχημάτων με ιστορικές πινακίδες μέχρι νεωτέρας, διότι το πρόστιμο έχει οριστεί στα €1.500».