Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-1, Ξάνθη-Ατρόμητος 0-2 , Οι άλλοι αγώνες

Με μία από τις πιο παλικαρίσιες εμφανίσεις των τελευταίων ετών, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες με «διπλό» 1-0 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Super League, δύο βαθμούς πίσω από τον Ατρόμητο. Ο Σέρχιο Αραούχο πέτυχε το «χρυσό γκολ» στο 81΄. Αγωνία για Μάνταλο καθώς υπάρχουν φόβοι για σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.

Το 3-5-2 που εμπιστεύτηκε ο Μανόλο Χιμένεθ απέδωσε καρπούς, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΑΕΚ κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο πρώτο ημίχρονο. Παρουσίασε, όμως, το σύνηθες πρόβλημα των τελευταίων αγωνιστικών στο τελείωμα των φάσεων. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Λιβάγια στο 35΄ όσο και ο Σιμόες στο 36΄ εκτέλεσαν όπως έπρεπε, αλλά απέναντί τους βρέθηκε ο Κότνικ σε αμφότερες τις (μεγάλες) στιγμές της Ενωσης.

Ο Σλοβένος είχε «κατεβάσει ρολά» στο σημερινό ματς, ήταν πάντα εκεί που έπρεπε και πραγματοποίησε τουλάχιστον τρεις σωτήριες επεμβάσεις, καθώς στις δύο που αναφέραμε προστέθηκε κι άλλη μία σε σουτ του Μάνταλου στο 73΄.

Οταν τα μεγάλα επιθετικά «όπλα» της ΑΕΚ (Αραούχο, Λιβάγια) δεν μπορούν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα κι όταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μένει για σχεδόν 80 λεπτά στον πάγκο, ήταν δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα υπέφερε.

Οσο για τον Πανιώνιο, έπιασε δύο φορές στον «ύπνο» την άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά στην πρώτη ο Μπανανά με κεφαλιά από τη μικρή (!) περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ στο 53΄ και στη δεύτερη ο Ανέστης πρόλαβε τον Βλάχο που έφυγε στην «πλάτη» των αμυντικών στο 59΄.

Η λύση για τον «Δικέφαλο» ήλθε όπως… έπρεπε. Με τον Σέρχιο Αραούχο να επιστρέφει στα γκολ, όταν μετά από έξοχο συνδυασμό με τον Μπακασέτα πλάσαρε τον Κότνικ και έγραψε το 0-1 στο 81΄. Μια πολύ μεγάλη νίκη για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, που μοιάζει όμως «Πύρρειος».

Ο Τσόσιτς αποχώρησε με διάστρεμμα στο 78΄ και τίθεται εν αμφιβόλω η συμμετοχή του στο ματς της Πέμπτης (2/11) με τη Μίλαν ενώ τραυματίστηκε και ο Μάνταλος στη φάση του γκολ.

Συγκλονιστική στιγμή με τον αρχηγό της ΑΕΚ να πιάνει το γόνατό του, να κάνει τον σταυρό του ζητώντας… βοήθεια από τα Θεία να μην είναι κάτι σοβαρό. Οσονούπω θα γνωρίζουμε… Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες, αφού είχε εξαντλήσει τις αλλαγές της και κράτησε χωρίς να πιστεί ιδιαίτερα την πολύτιμη νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Καβάλας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντουρμισάι, Κάργας, Χατζισαφί, Μπανανά – Αραούχο, Βράνιες, Μάνταλος, Σιμόες

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (77΄ Σαββίδης), Λάμπρου (46΄ Κάργας), Μασούντ, Γεσίλ (34΄λ.τρ. Ντουρμισάι)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς (78΄ Χριστοδουλόπουλος), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (63΄ Γιόχανσον), Μάνταλος, Λιβάγια (67΄ Μπακασέτας), Αραούχο.

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η ξέφρενη πορεία του Ατρόμητου δεν ανακόπηκε ούτε στα Πηγάδια. Η ομάδα των δυτικών προαστίων επιβλήθηκε 2-0 της Ξάνθης με γκολ των Ουάρντα στο 41ο και Ντιγκινί στο 83ο λεπτό, καταγράφοντας την πέμπτη νίκη σε εννέα αγώνες και τρίτη μακριά από το Περιστέρι και διασφαλίζοντας την παραμονή στην πρώτη θέση, ασχέτως των υπόλοιπων αποτελεσμάτων.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων φάνηκε να πατά καλύτερα μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να γίνει απειλητική. Με τον Ουάρντα δραστήριο, οι φιλοξενούμενοι είχαν δημιουργία και έχασαν ευκαιρίες, εμφανίζοντας αξιοσημείωτη ικανότητα στις στημένες μπάλες: στο 27΄ κεφαλιά του Ντάουντα από κόρνερ του Αιγύπτιου, στο 29΄ νέα κεφαλιά, από τον Χατζηϊσαΐα αυτή τη φορά σε φάουλ του Γιαννούλη, στο 33΄ σουτ του Ουάρντα και στο 39΄ κεφαλιά του Ντιγκινί, με την μπάλα να καταλήγει άουτ σε όλες τις περιπτώσεις.

Η επιθετικότητα του Ατρόμητου επιβραβεύτηκε τελικώς στο 41ο λεπτό, όταν ο Ουάρντα πέρασε την μπάλα από το τείχος σε εκτέλεση φάουλ και νίκησε τον Ζίβκοβιτς, που φέρει σημαντική ευθύνη μιας και δέχθηκε το γκολ στη γωνία που επιτηρούσε. Μια 100% δίκαιη εξέλιξη στην αναμέτρηση, αφού οι γηπεδούχοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και δεν είχαν να επιδείξουν ούτε μία τελική προσπάθεια (!) σε ολόκληρο το 45λεπτο.

Οι Θράκες έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 δύο λεπτά μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, όταν ο Γιαννιώτης είπε «όχι» στον Γέντρισεκ αποκρούοντας με το πόδι το πλασέ του Σλοβάκου επιθετικού. Ο Ράσταβατς προσπάθησε να επέμβει στη ροή του αγώνα κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο των Τριάδη, Ορφανίδη, Ρότσε. Ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ του Μπαξεβανίδη έφυγε μόλις άουτ στο 70΄, αλλά στο 83ο λεπτό ο Ντιγκινί με ωραίο εν κινήσει πλασέ, πάλι από στημένη μπάλα (κόρνερ), έγραψε το 0-2 και διασφάλισε τη νίκη του Ατρόμητου, αφήνοντας τους Ακρίτες χωρίς νίκη για πέμπτο στη σειρά παιχνίδι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαξεβανίδης, Κίκε Μπουλά, Μπρίτο – Γιαννούλης, Μάντσον, Γιαννιώτης

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (58΄ Ορφανίδης), Λουσέρο, Μεχία, Κίκε Μπουλά (65΄ Ρότσε), Φλίσκας, Γέντρισεκ (58΄ Τριάδης), Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Μπουσούλαζιτς, Χατζηϊσαΐας, Ουάρντα (72΄ Καρασαλίδης), Ντιγκινί, Μάντσον (86΄ Ούμπιντες), Βασιλακάκης, Κιβρακίδης, Ντάουντα (79΄ Μανούσος), Γιαννούλης, Ρισβάνης.

Πηγή: skai.gr

Σημαντική νίκη της Λαμίας επί του Πλατανιά (Λαμία – Πλατανιάς 2-0), ενώ ο Απόλλων Σμύρνης πήρε βαθμό στο Αγρίνιο (Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης 1-1).

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (19:30)

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:


Σάββατο

Λάρισα – Λεβαδειακός 1-0
(95′ Ναζλίδης)

ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 2-1
(75΄ Κόντε, Γιάκος 82΄ / Παμλίδης 72΄)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0
(56΄ Βιγιαφάνιες)

Κυριακή

Ξάνθη – Ατρόμητος 0-2
(41΄ Ουάρντα, 83΄ Ντιγκινί)

Λαμία-Πλατανιάς 2-0
(50΄, 90΄+3 Βασιλαντωνόπουλος)

Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης 1-1
(36΄ Ντίας – 59΄ Αλμπάνης)

Πανιώνιος – ΑΕΚ 0-1
(81′ Αραούχο)

Δευτέρα

19:30 ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (Novasports1)

Η βαθμολογία (σε 9 αγώνες)

1. Ατρόμητος 19
2. ΑΕΚ 17
3. ΠΑΟΚ 15 -8αγ.
4. Ολυμπιακός 14
. Πανιώνιος 14
. Λεβαδειακός 14
7. Παναθηναϊκός 13
. ΠΑΣ Γιάννινα 13
9. Λαμία 11
10. Ξάνθη 10
11. Κέρκυρα 9
. ΑΕΛ 9
. Παναιτωλικός 9
14. Απόλλων Σμύρνης 7
15. Πλατανιάς 6
. Αστέρας Τρίπολης 6 -8αγ.

* Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

in.gr