ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει την άσκηση των τριών αεροπλανοφόρων στον Ειρηνικό

Επιβεβαιώνεται από το Πεντάγωνο η άσκηση με τη συμμετοχή τριών αμερικάνικων αεροπλανοφόρων, συνοδεία των δυνάμεων κρούσης τους, στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια άσκηση την τελευταία δεκαετία.

«Είναι σπάνια η ευκαιρία για γυμνάσια με δύο αεροπλανοφόρα μαζί, και ακόμη πιο σπάνιο να μπορούμε να κάνουμε γυμνάσια με τρία», σημείωσε ο ναύαρχος Σκοτ Σουίφτ, ο διοικητής του αμερικανικού Στόλου του Ειρηνικού στο Reuters.

Τα γυμνάσια θα διεξαχθούν από το Σάββατο μέχρι την Τρίτη, διευκρίνισε. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα βρίσκεται στην Ασία στο πλαίσιο της δωδεκαήμερης περιοδείας του τις πρώτες ημέρες των γυμνασίων.

«Οι επιχειρήσεις με την εμπλοκή πολλών αεροπλανοφόρων και δυνάμεων κρούσης είναι ιδιαίτερα περίπλοκες, και αυτή η άσκηση στον δυτικό Ειρηνικό δίνει μια χειροπιαστή απόδειξη των μοναδικών δυνατοτήτων και της ανυποχώρητης δέσμευσης του Στόλου του Ειρηνικού των ΗΠΑ να συνεχίσει να προασπίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή», ανέφερε ο ναύαρχος Σουίφτ.

 

Πηγή:cnn.gr

Φωτογραφία:© www.cnn.gr