Σε ρυθμούς Μαραθωνίου η Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Αθήνα.- Κάθε προηγούμενο ξεπέρασαν οι συμμετοχές για τον φετινό Μαραθώνιο που διεξάγεται αύριο, Κυριακή. Πάνω από 51.000 δρομείς συμμετέχουν σε όλους τους αγώνες που περιλαμβάνει ο 35ος Μαραθώνιος Αθηνών, με 18.500 δρομείς να έχουν δηλώσει συμμετοχή στον «Αυθεντικό» Μαραθώνιο. Οι υπόλοιποι δρομείς θα μετέχουν στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου, τους Αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και τον απογευματινό αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Για τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου, τη διευκόλυνση και την προστασία των συμμετεχόντων, την Κυριακή θα ισχύσουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η Αθήνα και όλο το τμήμα του Λεκανοπεδίου, κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής θα ειναι «κλειστά».

Η πόλη έχει γεμίσει αθλητές και απλούς πολίτες που ήρθαν από κάθε γωνία του κόσμου να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή της Αθήνας, που αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για ανάδειξη της ιστορίας της, του πολιτισμού της και της φιλοξενίας της.

Με πολλούς από τους συμμετέχοντες να έχουν βγει από το πρωί του Σαββάτου για την τελευταία προπόνηση στους δρόμους της πόλης και τους συνοδούς τους και απλούς θεατές του Μαραθωνίου να βολτάρουν στην πόλη το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνομίλησε με κάποιους από αυτούς.

«Συμμετέχω για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Μαραθώνιο της Αθήνας. Γυρνάω όλο το κόσμο και τρέχω σε μαραθώνιους, η αίσθηση όμως που σου δημιουργείται στην κλασσική διαδρομή είναι μοναδική. Φέτος ήρθε μαζί μου ολόκληρη η οικογένεια, μετά θα επισκεφθούμε νησιά του Σαρωνικού. Ερχόμαστε από τις ΗΠΑ», αναφέρει αθλητής που συναντά να ξαποσταίνει λίγο πριν το Παναθηναϊκό Στάδιο.

«Είμαστε εδώ για την γιορτή της Αθήνας, για πρώτη φορά, είδαμε πλάνα πέρυσι από την τηλεόραση και αποφασίσαμε να δηλώσουμε αμέσως συμμετοχή» αναφέρει μια παρέα νεαρών από την Ολλανδία που συναντά να απολαμβάνει τον ήλιο λίγα μέτρα πιο κάτω.

«Έχετε μια μοναδική πρωτεύουσα. Μπορεί αύριο να τρέχουμε αλλά δεν χάσαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και την νυχτερινή της πόλης, βρεθήκαμε εκεί που χτυπά η καρδιά της νεολαίας, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης», αναφέρουν.

«Συνδυάσαμε διακοπές, επαγγελματικές συναντήσεις και τρέξιμο!», αναφέρει μια άλλη ομάδα που συναντά στο λόφο του Λυκαβηττού.

«Εργαζόμαστε σε μια διεθνή εταιρία ανάπτυξης ακινήτων. Ερχόμαστε στην Ελλάδα σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες, εμείς αναζητούμε τοποθεσίες που ακόμη δεν έχουν αναπτυχθεί τουριστικά και υπάρχουν πολλές», αναφέρει μέλος διεθνούς παρέας.

Σε ποια μέρη θα επενδύσετε; Είναι «μυστικό» λένε, αλλά είμαστε κοντά σε καλές συμφωνίες για επενδύσεις σε μέρη που έχουν εξαιρετικές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης. Έχετε εκατοντάδες νησιά, πολλά από τα οποία είναι φημισμένα σε όλο τον κόσμο, έχετε όμως και εκπληκτικά ορεινά τοπία. Πάνω από όλα έχετε 300 μέρες το χρόνο ήλιο. Λίγες χώρες διαθέτουν αυτόν το συνδυασμό», αναφέρουν καθώς ξεκινούν ξανά την προπόνηση τους.

Η Αθήνα γιορτάζει και δίνεται μια ακόμη ευκαιρία να δείξει τα αξιοθέατα της στη διεθνή κοινότητα, να προβάλλει την ιστορία της αλλά και να αναδείξει το σύγχρονο πρόσωπο της στους χιλιάδες επισκέπτες της.

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ