Μεγάλη νίκη Γεννηματά στις εκλογές για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Περί το 60% των ψήφων συγκέντρωσε η Φ. Γεννηματά, έναντι 40% του Ν. Ανδρουλάκη – 155.600 πολίτες ψήφισαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα αποτελέσματα στο 80,70% της καταμέτρησης πανελλαδικά: 

– Φώφη Γεννηματά 57,34%
– Νίκος Ανδρουλάκης 42,6%

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αλιβιζάτος, «μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά». Πρόσθεσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ προηγείται σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική.

Συνολικά 155.600 πολίτες συμμετείχαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, η συμμετοχή έφθασε το73% του πρώτου γύρου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα δραματικά γεγονότα της δυτικής Αττικής. Ο κ. Αλιβιζάτος συνέκρινε μάλιστα την πτώση κατά 26% της συμμετοχής στο 2ο γύρο για τον νέο φορέα, με τις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που -όπως είπε- είχαν πτώση συμμετοχής στο 2ο γύρο κατά 29%.

Μέσω twitter έδωσε συγχαρητήρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της κεντροαριστεράς έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να συγχαρώ τη @FofiGennimata για την εκλογή της. Και προσβλέπω πάντα σε μια ειλικρινή συνεννόησή μας για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Πηγή: Protothema.gr, Fortunegreece.com