Στη Βουλή η πρόταση του δημάρχου Μονάχου για το σχολικό συγκρότημα

Αθήνα.- Με το ερώτημα, πώς αξιολογεί η Κυβέρνηση την πρόταση του Δημάρχου του Μονάχου για συνδιαχείριση του οικοπέδου του υπό ανέγερση Ελληνικού Σχολικού Συγκροτήματος, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή και καλούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  αν σκοπεύει να ανταποκριθεί στην πρόταση του Δημάρχου ώστε να μην χαθεί ολοκληρωτικά το σχολικό συγκρότημα.

Την γραπτή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας κατέθεσαν 8 Βουλευτές της Ν Δ, ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος του Μονάχου για το υπό ανέγερση Ελληνικό Σχολικό Συγκρότημα.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος προτείνει τη συνδιαχείριση του οικοπέδου με σκοπό την ίδρυση κι ενός αντίστοιχου Γερμανικού σχολικού συγκροτήματος, λύση με την οποία, όμως, διαφωνούν οι Έλληνες της Γερμανίας.

Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ρωτάνε τους Υπουργούς να πληροφορηθούν τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης πρότασης, καθώς και ποια είναι η επίσημη θέση της Κυβέρνησης.

Επίσης, σε ποιες ενέργειες θα προβούν οι Υπουργοί ώστε να λυθεί επιτυχώς το χρόνιο ζήτημα της αποπεράτωσης του Σχολικού Συγκροτήματος Μονάχου, χωρίς να χαθεί η πλήρης κυριότητα του ακινήτου.

Αναλυτικά η Ερώτηση

«Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Μονάχου, ο Δήμαρχος του Μονάχου προχώρησε σε πρόταση που αναφέρεται στο υπό ανέγερση Ελληνικό σχολικό συγκρότημα, που είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού κράτους, προτείνοντας τη συνδιαχείριση του οικοπέδου, με σκοπό την ίδρυση κι ενός αντίστοιχου Γερμανικού σχολικού συγκροτήματος, λύση με την οποία διαφωνούν οι ομογενείς μας.

ΕΠΕΙΔΗ, δεν γνωρίζουμε στις λεπτομέρειές της την περί ης ο λόγος πρότασης του Δημάρχου Μονάχου

ΕΠΕΙΔΗ, οι πολυετείς προσπάθειες των ομογενών μας για στέγαση των Ελλήνων μαθητών του Μονάχου παραμένουν άκαρπες

ΕΠΕΙΔΗ, το εν λόγω οικόπεδο έχει αγοραστεί από το ελληνικό κράτος με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κκ Υπουργοί:

1) Τι ακριβώς αναφέρεται στην εν λόγω πρόταση του Δημάρχου Μονάχου για την αποπεράτωση του σχολικού συγκροτήματος;

2) Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για την εν λόγω πρόταση;

3) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να λυθεί επιτυχώς το χρόνιο ζήτημα της αποπεράτωσης του σχολικού συγκροτήματος Μονάχου, χωρίς να χαθεί η πλήρης κυριότητα του ακινήτου»;