4,5 Ρίχτερ ο σεισμός με επίκεντρο την Σταμάτα

Αθήνα.- Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε πως οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου κατέγραψαν στις 22:24 ασθενή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προέρχεται από απόσταση 24 χιλιόμετρα ΒΑ της Αθήνας όπου εντοπίζεται και το επίκεντρο της δόνησης .

Στην περιοχή της Σταμάτας τοποθετεί το επίκεντρο του σεισμού ο πρόεδρος του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Πρόκειται για το βόρειο άκρο του επικέντρου που έδωσε το σμήνος σεισμών της περασμένης εβδομάδας .

Όπως δήλωσε στο enikos.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας “δεν ξέρουμε αν μιλάμε για τον κύριο σεισμό. Είναι ακόμη πολύ νωρίς. Αν δεν περάσουν ώρες δεν μπορούμε να πούμε τίποτα.

Το επίκεντρο είναι στην Σταμάτα Αττικής, 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας. Εκεί υπάρχουν πολλά μικρά ρήγματα. Ο αποψινός σεισμός είναι αποτέλεσμα των ασθενών σεισμικών σεισμών στην Αττικής όλη την περασμένη εβδομάδα”.

Τα ρήγματα αυτά ωστόσο σύμφωνα με τον κύριο Λέκκα δεν μπορούν να δώσουν μεγάλου μεγέθους σεισμούς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν ζημιές.