ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ένα βράδυ με πολύ ενδιαφέρον μέσα και έξω από τη Βουλή!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

“Μαξίμου: Βγαίνουμε από τα μνημόνια και αυξανόμαστε”… Ναι, της ήλθε, της βουλευτού, θεία έμπνευση! Καθόλου προετοιμασμένο! Εκείνη τη στιγμή που άκουσε τον πρωθυπουργό να εξιστορεί τα πεπραγμένα της διαπραγμάτευσης, και πως τα νέα μέτρα δεν είναι, δήθεν, μέτρα και πως οι περικοπές στα επιδόματα δεν είναι, τάχατες, περικοπές, “σαν το φως της αστραπής της χτύπησε στ’ αυτά το δίκιο”! Αλέξη μου, αγόρι μου, σε κατατρέχουν όλοι! Τόσα καλά τους έκανες, τόσες σόλες παπουτσιών ξόδεψες στα πήγαινε-έλα εις τας Ευρώπας, ματώντας στη διαπραγμάτευση, μέχρι και έρπητα είχες βγάλει,  κι αυτοί σε πικραίνουν γιατί περιορίζεις τις απεργίες!

Όχι που θα έχουμε κάθε τρεις και λίγο τους Συριζαίους να κατεβαίνουν στους δρόμους και να μην αφήνουν τίποτα όρθιο! Να τους βάλουμε να περάσουν πρώτα από το «ταμείο» οι μισοί συν ένας συριζαίοι συνδικαλιστές να πληρώσουν και να δούμε μετά εάν θα ξανακάνουν απεργία! Έτσι πονηρά σκέφτηκε η κακιά Νέα Δημοκρατία και πέρασε το νόμο που περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας… Έτσι σκεφτόμουνα, ώσπου είδα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να χειροκροτούν από τα έδρανα! Τι στο καλό, σκέφτηκα, οι Συριζαίοι χειροκροτούν μέτρα της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα την κατάργηση της απεργίας; Ομολογώ ότι από το δυνατό σοκ, συνήλθα! Και τότε διαπίστωσα ότι στο βήμα της Βουλής μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας και ότι το μέτρο αυτό το έφερε στη Βουλή προς ψήφιση ο ΣΥΡΙΖΑ! Και ότι το χειροκροτούσαν μανιωδώς οι βουλευτές του …ΣΥΡΙΖΑ!!!

Το έχω ξανα γράψει. Τον Αλέξη Τσίπρα και το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ τα έχουμε υποτιμήσει! Είναι για μεγάλα πράγματα φτιαγμένοι! Μη σας πω μέχρι και τη Μακεδονία θα δώσουν και θα ορίσουν και μέρα που θα πανηγυρίζουμε την “εθνική” μας επιτυχία! Εδώ καλέ έβαλαν την Μπαζιάνα να το παίζει “πολίτης” για να μας πει –λέει-  τι συμβαίνει πίσω από τις σιδερένιες μαύρες πόρτες του Μαξίμου. Ξέρετε πολλούς “πολίτες” που μπορούν να “βλέπουν” τι γίνεται πίσω από τις πόρτες του Μαξίμου; Εγώ κανέναν!

Ίσως και ο Ζουράρις να είδε και να αποείδε και σου λέει, ας τα βροντήξω Αριστοφανικώς. Τουτέστιν σατιρικώς μια και η σάτιρα, όπως είπε, δεν καταδικάζεται… Καλό αυτό! Ίσως, πάλι, γνώριζε για την μεταπήδηση της πρώην Κεντρώας Θεοδώρας στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και να σκέφτηκε να κλέψει λίγο από την εφήμερη δόξα της! Να στρέψει  πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας…

Α, ρε Λεβέντη! Σαράντα χρόνια περίμενες να μπεις στη Βουλή και οι βουλευτές σου φυλλοροούν όπως τα φυλλοβόλα δένδρα σαν μπαίνει το φθινόπωρο! Να κάνεις αγώνα και να βλέπεις τις Θεοδώρες να  λακίζουν προς τ΄ αριστερά! Δικαιώνεις, λοιοπόν, τη ρήση Ζουράρι, ή δεν την δικαιώνεις;

Και να έχεις και τα Ρίχτερ να σου χτυπούν την πόρτα… Μωρέ ούτε το έδαφος που πατάμε δεν μας ανέχεται πιά! Τέτοια κατάντια! Να βλέπεις την κυρά Τασία να αναγγέλλει την κατά μία πρώην κεντρώα «αύξηση» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και να μην μπορεί να κρύψει τη χαρά της… Άδικο είχε; Μήγαρις την είχαν προετοιμάσει; Κεραμίδα της ήλθε και αυτής! Συλλάβιζε τα γράμματα μπας και κάνει λάθος! Να τα πιστέψει και η ίδια!

Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά έχει κι άλλους ανεξάρτητους ο Λεβέντης! Που σημαίνει αν ακολουθήσουν το παράδειγμα της Θοδώρας κι άλλοι, αντί για ανασχηματισμό της Κυβέρνησης ο Τσίπρας θα κάνει ανασχηματισμό της κοινοβουλευτικής του ομάδας!

Δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ κόντεψα να δακρύσω από υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Καλέ πως γίνεται κάθε φορά που πάμε σε διαπραγμάτευση να ταράζουμε στο ξύλο τους δανειστές μας και μετά να επιστρέφουμε και να ρίχνουμε νέα βάρη στις πλάτες των πολιτών, αυτό, ομολογώ, ότι δεν το καταλαβαίνω!

Ας είναι, ήτανε ένα βράδυ με πολύ ενδιαφέρον μέσα και έξω από τη Βουλή. Κυρίως απέξω, όπου οι αστυνομικοί, ασχέτως του ποια κυβέρνηση -δεξιά ή αριστερή- είναι στην εξουσία, αυτοί σταθερά βαράνε τους …αριστερούς!!!