Η Όλγα Σαραντοπούλου επικρίνει τον Πρόεδρο της Κύπρου για τη δήλωσή του για το Σκοπιανό

Αθήνα.- Με μία ολιγόλεξη, αλλά σκληρή δήλωσή της, η εκλεγμένη παγκόσμια Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού,  Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου, ασκεί κριτική στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη,  για την αναφορά του σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και, ειδικότερα, την αποστροφή του λόγου του ότι “δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν (σ.σ. τα Σκόπια) να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό”.

Η κυρία Σαραντοπούλου, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων “υψίστης σημασίας εθνικό ζήτημα” ζητά από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας -που είναι εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής- “σοβαρότητα και υπεθυνότητα”.

Η πλήρης δήλωση της κυρίας Σαραντοπούλου έχει ως εξής:

Προξενεί αλγεινή εντύπωση η δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νικόλαου Αναστασιάδη για το Σκοπιανό, ο οποίος δήλωσε οτι δεν τον ενδιαφέρει αν η γείτονα χώρα ονομαστεί και Βόρεια Ελλάδα.

Είναι αυτονόητο οτι οι Έλληνες πολιτικοί, είτε στην Κύπρο είτε στην Ελλάδα, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να επιδεικνύουν την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε υψίστης σημασίας εθνικά ζητήματα.

Δηλαδή μπορούμε να υποθέσουμε οτι τον κύριο Αναστασιάδη δεν τον ενοχλεί η ούτω καλούμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου;”

ΡΗΡ

Φωτογραφία αρχείου: Η κυρία Σαραντοπούλου με τον Πρόεδρο των Θεσσαλών Διαμαντή Γκίκα.