Στουρνάρας για Novartis: Λυπάμαι πραγματικά γι’ αυτή τη χώρα

Στο κεντρικό πολιτικό θέμα των τελευταίων ημερών, το σκάνδαλο της Novartis, αναφέρθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, από το βήμα του τρίτου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, σημειώνοντας πως «στη Βουλή των Ελλήνων κατεδαφίστηκαν οι κατηγορίες ότι τα 10 πολιτικά πρόσωπα χρηματίστηκαν».

Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι η έρευνα που έγινε προ μηνών στην εταιρεία της συζύγου του, Λίνας Νικολοπούλου ήταν παράνομη. «Πήραν τα αρχεία των υπολογιστών, δεν βρήκαν τίποτα και δεν τα έχουν επιστρέψει, λυπάμαι αυτό δεν είναι κράτος δικαίου» είπε ο διοικητής της ΤτΕ, προσθέτοντας πως «είναι όλα ψέματα τριών μαρτύρων των οποίων δεν γνωρίζουμε τα ονόματα. Δεν γνωρίζω ποια ήταν τα κίνητρα, αν εκβιάστηκαν για να πουν τέτοια ψέματα».

«Κάνω έκκληση, πάνω από τρεις εβδομάδες τώρα, να μου δείξει κάποιος την απόφασή μου ή την απόφαση οποιουδήποτε άλλου (για αυτή την υπόθεση). Είναι απαίσιο για τη χώρα να κατηγορούνται δύο πρωθυπουργοί και οκτώ υπουργοί χωρίς αποδείξεις (…) Όλα είναι ψέματα τριών άγνωστων μαρτύρων (…) Λυπάμαι πραγματικά για αυτή τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων, ο ίδιος απάντησε: «Δεν είμαι σίγουρος για το πόσο προστατευόμενοι ήταν (…) δεν ξέρω ποια ακριβώς ήταν τα κίνητρά τους για να πουν τέτοια ψέματα (…) Είναι πολύ απλό. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει τίποτα απολύτως, αυτά τα πράγματα δεν συνέβησαν».

in.gr