Κυβερνητικό «όχι» σε Προανακριτική για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη

Αθήνα.- Την πρόταση της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη θα καταψηφίσει σήμερα Πέμπτη η κυβερνητική πλειοψηφία, κάνοντας λόγο για πολιτική κατηγορία. Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά στοιχεία που περιλαμβάνονται σε δικογραφία για την τιμολόγηση των φαρμάκων που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

«Αυτό που κάνει η ΝΔ είναι πολιτικός αντιπερισπασμός και πολιτική κατηγορία» δήλωναν χαρακτηριστικά κοινοβουλευτικές πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση, συμπλήρωναν μάλιστα πως «οι πολιτικές κατηγορίες δεν λύνονται σε προανακριτικές επιτροπές, αλλά στον πολιτικό διάλογο και δεν υπάρχει περίπτωση απιστίας προς το δημόσιο».

Η κυβερνητική πλευρά υποστηρίζει πως δεν υπάρχει έρευνα από την εισαγγελία ή δικογραφία που να «σπρώχνει τα πράγματα προς διερεύνηση». Κάνοντας μάλιστα σύγκριση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή της ΝΔ επισημαίνουν πως η πρώτη στηρίχθηκε σε μια υπόθεση εκτεταμένης διαφθοράς που φέρονται να εμπλέκονται και ονόματα πολιτικών.

Το αν θα παρέμβει ο πρωθυπουργός στην Ολομέλεια θα εξαρτηθεί και από τη στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος της ΝΔ, ωστόσο αρκετοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν πως η σημερινή συζήτηση είναι μια καλή ευκαιρία για τον κ. Τσίπρα να ανοίξει όλη τη «βεντάλια» των θεμάτων, όπως τη Novartis, τα κομματικά δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μέχρι και τα νέα στοιχεία για έργα του μετρό στην Αθήνα την περίοδο 2003- 2007.

Η συζήτηση στη Βουλή πρόκειται να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και σύμφωνα με το προεδρείο της Βουλής η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 το βράδυ.

Πηγή: skai.gr