Η συνεργασία των δύο κυβερνητικών εταίρων “θα συνεχιστεί μέχρι τέλους”

Η συνεργασία των δύο κυβερνητικών εταίρων «θα συνεχιστεί μέχρι τέλους σε πείσμα όσων θέλουν το αντίθετο» με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και στις πολιτικές διαφοροποιήσεις των δύο κομμάτων, τόνισε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, διαψεύδοντας όλες τις πληροφορίες που θέλουν τους δύο εταίρους να βρίσκονται κοντά στη ρήξη.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος άφησε να εννοηθεί ότι ο συνεκτικός ιστός που τους ενώνει είναι πλέον πιο ισχυρός, αφού οι δύο βασικοί στόχοι που είχαν θέσει από την αρχή της συγκυβέρνησης, η έξοδος από τα μνημόνια και η κάθαρση, οδεύουν προς την επίτευξή τους.

Ειδικά για το ζήτημα της κάθαρσης ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «με αυτή την κυβέρνηση συνεργασίας που βασίζεται σε μια έντιμη σχέση, σπάσαμε το κατεστημένο της μεταπολίτευσης: πλέον οι σοβαρές υποθέσεις δεν μπαίνουν στο αρχείο».

Ο κ. Καμμένος επιμένοντας να αποκαλεί τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία «ομήρους» διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε απόλυτη συνενόηση με τον πρωθυπουργό για την υποθεση. «Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση και όσο κι αν προσπαθούν να βρουν διαφορές είμαστε απόλυτα συντονισμένοι με τον πρωθυπουργό και απόλυτα συνεννοημένοι».

Μάλιστα εξήγησε ότι επιμένει στη λέξη «όμηροι», παραλληλίζοντας την υπόθεση με αυτή του πάστορα Μπράνσον που συνελήφθη στη Τουρκία και στη συνέχεια συνδέθηκε από τις τουρκικές Αρχές ως τμήμα ανταλλαγής με τον Γκιουλέν και τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα που ο κ. Καμμένος κάνει αυτόν τον παραλληλισμό, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό, όσο και αν ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας έσπευσε -και τις δύο φορές- να προσθέσει ότι δεν έχει τεθεί επισήμως τέτοιο ζήτημα από την Τουρκία, δηλαδή ανταλλαγής των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα.

«Αυτό που επιζητούμε είναι να οδηγηθούν σε μία Δικαιοσύνη μη κατευθυνόμενη και αν έχουν κάνει κάποια παράβαση για την είσοδο θα έπρεπε να έχουν ήδη δικαστεί και να μην χρησιμοποιούνται ως μέσο πίεσης της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Κληθείς δε να σχολιάσει την τουρκική προκλητικότητα είπε «ότι αυτή ανησυχεί τους πάντες, όλη την Ευρώπη».

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σημείωσε ότι «για το Σκοπιανό είναι γνωστή η θέση μας για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Οι συνταγματικές αλλαγές από την ΠΓΔΜ αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση».

in.gr