Τραμπ: Ετοιμάσου Ρωσία έρχονται ωραίοι νέοι πύραυλοι στη Συρία

Ρίγος προκαλεί η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας λόγω των διαφορετικών συμφερόντων των δύο χωρών στη Συρία, με τον Ντόναλντ Τραμπ να κάνει λόγο για σχέση χειρότερη κι από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.  

Απαντώντας στην δήλωση του ρώσου πρέσβη στο Λίβανο ότι η ρωσική κυβέρνηση θα καταρρίψει πυραύλους που εκτοξεύονται κατά της συριακής κυβέρνησης, ο αμερικάνος πρόεδρος προανήγγειλε στρατιωτική δράση κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ. 

«Η Ρωσία ορκίζεται να καταρρίψει όλους τους πυραύλους που εκτοξεύονται κατά της Συρίας. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί έρχονται, ωραίοι και νέοι και “έξυπνοι!” Δεν πρέπει να συνεργάζεστε με ένα ζώο που σκοτώνει τους ανθρώπους του με χημικά αέρια και το απολαμβάνει!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ στο λογαριασμό του στο Twitter.

«Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι χειρότερη από ποτέ, και αυτό περιλαμβάνει τον Ψυχρό Πόλεμο. Δεν υπάρχει λόγος για αυτό. Η Ρωσία μας χρειάζεται να τη βοηθήσουμε με την οικονομία της, κάτι που θα ήταν πολύ εύκολο να κάνουμε και χρειαζόμαστε όλα τα έθνη να συνεργαστούν. Σταματήστε τον αγώνα με τα όπλα;»
πρόσθεσε αργότερα ο Τραμπ στο Twitter.

 Στις δηλώσεις o ρώσος διπλωμάτης προειδοποίησε την Τρίτη ότι ο στρατός της χώρας του είναι έτοιμος και να βομβαρδίσει τις βάσεις απ’ όπου θα εκτοξευθεί κάθε πύραυλος.

Το αν η Βρετανία θα συμμετάσχει στο πλευρό των ΗΠΑ και της Γαλλίας στη διαφαινόμενη στρατιωτική δράση στη Συρία και κατά πόσο αυτή η απόφαση θα πρέπει να έχει την έγκριση των Βρετανών βουλευτών, εξετάζει στο μεταξύ η Τερέζα Μέι.

realDonaldTrump

Πηγή:Skai.gr