Δρόμοι-ποτάμια όλη η πόλη της Θεσσαλονίκης

Δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε «ποτάμια», κυκλοφοριακά προβλήματα, συνθέτουν την εικόνα του κέντρου της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών του πολεοδομικού συγκροτήματος, εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε την πόλη νωρίς το μεσημέρι.

Η καταιγίδα, εκτός από ισχυρή νεροποντή έφερε και χαλαζόπτωση. Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε λίμνες, δημιουργώντας προβλήματα στη μετακίνηση των οχημάτων και των πεζών. To νερό υπερχειλίζει στα πεζοδρόμια, ενώ σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης σημειώνονται διακοπές ρεύματος.

Μετ′ εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων τόσο σε οδικούς άξονες στο κέντρο της πόλης, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές (στην ανατολική και τη δυτική πλευρά).  Οι περισσότεροι οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους που είναι σχεδόν ακινητοποιημένα στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει.

Δυσκολία στην κίνηση των οχημάτων καταγράφεται και στην περιφερειακή οδό, μία από τις πιο βασικές οδικές «αρτηρίες», όπου τα οχήματα είναι – εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής και της χαλαζόπτωσης – σχεδόν ακινητοποιημένα.

Προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση και υδροδότηση του κέντρου της πόλης

Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζει «πολύ μεγάλο τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης», λόγω της καταιγίδας που ξέσπασε νωρίτερα, καθώς 11 γραμμές μέσης τάσης βρίσκονταν εκτός λειτουργίας γύρω στις 2 το μεσημέρι, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Ιορδάνης Αμανατίδης.«Σχεδόν όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει πρόβλημα. Έντεκα γραμμές μέσης τάσης είναι εκτός, καθώς πλημμύρισαν υποσταθμοί από νερά και λάσπες».

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είναι επί ποδός, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, για την οποία όμως «δεν υπάρχει ακριβής και πλήρης εικόνα» σχολίασε ο κ. Αμανατίδης ο οποίος επισήμανε ότι ο δρόμος της πλήρους αποκατάστασης θα είναι μακρύς.

«Είναι μακρύς ο δρόμος, γιατί για να επανασυνδέσουμε το δίκτυο πρέπει να αντληθούν τα συσσωρευμένα ύδατα από τους υποσταθμούς. Πρέπει πρώτα η Πυροσβεστική να ολοκληρώσει το έργο της», σημείωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας Θράκης.

Προβλήματα σημειώνονται και στην υδροδότηση περιοχών του κέντρου της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας θολότητας, που φαίνεται πως προκάλεσε στο νερό η ισχυρή βροχόπτωση. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, το πρόβλημα υπολογίζεται ότι θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 16.00.

Χωρίς νερό έχουν μείνει και καταναλωτές στις οδούς Καππαδοκίας και Ιπποδρομίου στις Συκιές, αλλά η συγκεκριμένη διακοπή υδροδότησης εκτιμάται ότι δεν σχετίζεται με τα καιρικά φαινόμενα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)