Νέα επιχείρηση «σκούπα» στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας

Άγκυρα.- Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τουρκικές αρχές τις τελευταίες 24 ώρες έχουν προχωρήσει στη σύλληψη περισσότερων από 100 εν ενεργεία στρατιωτικών.

Ακόμη μία επιχείρηση εκκαθάρισης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες 24 ώρες στην Τουρκία.

Περισσότεροι από 100 εν ενεργεία στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί μετά από επιχειρήσεις σε 22 πόλεις. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές πρόκειται για αξιωματικούς της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, μεταξύ των οποίων πιθανότατα και ανώτατος αξιωματικός (πιθανότατα πτέραρχος).

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν.

ΕΙΔΙΚΌΤΕΡΑ,

Οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής Αστυνομίας συνέλαβαν, 121 στελέχη της τουρκικής Αεροπορίας ως μέλη του τρομοκρατικού δικτύου του Fethullah Gülen και ως ύποπτους για απόπειρα νέου πραξικοπήματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοίμαζαν πραξικόπημα σε βάρος της κυβέρνησης Ρ.Τ.Ερντογάν μαζί με τους αξιωματικούς του Ναυτικού που συνελήφθησαν πριν δύο ημέρες. Κάποιοι από τους συλληφθέντες «κάρφωσαν» τους αξιωματικούς της Αεροπορίας και έδωσαν μία λίστα ονομάτων, οπότε  ακολούθησε η σύλληψη των αεροπόρων.

Πάντως η νέα εκκαθάρισή στην τουρκική Αεροπορία αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην επιχειρησιακή της λειτουργία καθώς ήδη έχει πληγεί από τις προηγούμενες εκκαθαρίσεις.