Ομογενείς από την Αυστραλία εξοπλίζουν νοσοκομείο στην Ελλάδα

Μελβούρνη.– Το όνειρό τους πραγματικότητα θα κάνουν σε λίγες εβδομάδες τα μέλη του φιλανθρωπικού οργανισμού Australian Hellenic Medical Charity Inc., ο οποίος συστάθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, με πρωτοβουλία του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Μπαρκούκη, και υπό την καθοδήγηση του ελληνικής καταγωγής αρχιδικαστή της Νότιας Αυστραλίας, Χριστόφορου Κουράκη, με αντικειμενικό στόχο ενα συλλέξει χρήματα για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, που εξυπηρετεί μεγάλο μέρος των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας.

«Μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, κατορθώσαμε να συλλέξουμε το συνολικό ποσό των $75,000 το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να αγοράσουμε το μηχάνημα υπερήχων BK Flex Ultrasound που έχει άμεση ανάγκη το νοσοκομείο και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό» δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» η ταμίας του οργανισμού, Δέσποινα Μπαρκούκη, μετά το πέρας της δεύτερης φιλανθρωπικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον οργανισμό, την Παρασκευή, 4 Μαΐου, στην Αδελαΐδα.

«Η εκδήλωση στην οποία είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε και την δημοφιλή ομογενή Αθηνά Ξ. Λεβέντη και τον σύζυγό της Πάνο, στέφθηκε από τεράστια επιτυχία και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τους φίλους του οργανισμού, τους χορηγούς μας και όλους τους συμπολίτες μας, Έλληνες και μη, για τη συμπαράσταση, την εμπιστοσύνη και τη γενναιοδωρία που επέδειξαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας», δήλωσε ο πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας Κωνσταντίνος Μπαρκούκης, ο οποίος κατάγεται από την Χαλκιδική. Μετά από συναντήσεις που είχε ο ίδιος με τους γιατρούς του νοσοκομείου της περιοχής κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του στην Ελλάδα, διαπίστωσε ότι οι ελλείψεις στις μονάδες θεραπείας και πρόληψης ήταν τόσες που σε κάποιες περιπτώσεις η διάγνωση μιας σοβαρής ασθένειας όπως ο καρκίνος, καθίσταντο σχεδόν αδύνατη.

«Σκέφτηκα ότι ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε ώστε να μην κινδυνεύουν πλέον ούτε οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής ούτε τα μικρά παιδιά ούτε και οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο, είναι να στραφούμε στους συμπολίτες μας στην Αυστραλία και να δημιουργήσουμε μια φιλανθρωπική οργάνωση που στόχο θα έχει την συλλογή χρημάτων που θα χρησιμοποιούνται για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία της πατρίδας μας και πλέον αφού η πρώτη μας απόπειρα στέφθηκε με επιτυχία, δεν σταματάμε εδώ. Ο επόμενος στόχος μας αφορά ένα δεύτερο ελληνικό θεραπευτήριο, το οποίο ενδεχομένως να είναι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού στην Αθήνα ή ένα νοσοκομείο στην Κατερίνη, το οποίο φαίνεται ότι έχει ανάγκη τη βοήθειά μας» λέει ο επιχειρηματίας.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι και ο 32χρονος δικηγόρος, Lukasz Wyszynski, ο οποίος, αν και δεν είναι Έλληνας, θέλησε να προσφέρει τις νομικές υπηρεσίες του δωρεάν για να ξεπληρώσει, όπως είπε ο ίδιος στον «Νέο Κόσμο», ένα ηθικό χρέος του προς την Ελλάδα, αφού, τον Σεπτέμβριο του 1986, όταν μαζί με τους γονείς του αναγκάστηκαν να δραπετεύσουν για πολιτικούς λόγους από την Πολωνία, βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του οργανισμού, η παράδοση του εξοπλισμού πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες 60 ημέρες, οπότε ο ομογενής επιχειρηματίας μαζί με ακόμα ένα μέλος του ΔΣ του οργανισμού, τον επίσης επιχειρηματία, Σωτήριο Φίλη, πρόκειται να μεταβούν στη Χαλκιδική τον Ιούλιο για να παραδώσουν τον εξοπλισμό.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου όλους όσοι βρέθηκαν κοντά μας, πίστεψαν στην ιδέα μας και στηρίζουν την προσπάθειά μας. Αν καταφέρουμε να σώσουμε έστω και έναν συνάνθρωπό μας, αυτό για εμάς θα είναι αρκετό» καταλήγει ο κ. Μπαρκούκης.

*Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αποτελείται επίσης από τον καθηγητή πανεπιστημίου και ερευνητή Ανδρέα Ευδοκίου, και τους επιχειρηματίες Γιώργο Αποστόλου και Σωτήρη Φίλη. Για περισσότερες πληροφορίες και για όσους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την πρωτοβουλία η ιστοσελίδα του οργανισμού είναι https://chuffed.org/project/ahmci

neoskosmos.com