Το καλύτερο σουπερμάρκετ του κόσμου στρώνει το μεγαλύτερο Ικαριώτικο τραπέζι στην Αυστραλία

Ένα τεράστιο Ικαριώτικο τραπέζι ετοιμάζεται να στρώσει σε λίγες ημέρες η επιχείρηση του ομογενούς επιχειρηματία Νίκου Τσαπαλιάρη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το νησί της Ικαρίας και είναι ιδιοκτήτης των καλύτερων σουπερμάρκετ IGA στο κόσμο.

Στο ένα από τα σουπερμάρκετ αυτά, το Frewville Pasadena, οι διοργανωτές εργάζονται πυρετωδώς αφού την Παρασκευή 1 Ιουνίου πρόκειται να φιλοξενήσουν στο εστιατόριο της επιχείρησης Mr. Nick’s Kitchen & Coffee Bar, εκατοντάδες συμπαροίκους που θα ζήσουν για μια μόνο ημέρα στην Αυστραλία μια γαστρονομική ελληνική εμπειρία εμπνευσμένη από το νησί της μακροζωΐας, την Ικαρία.

Μελβούρνη.- Κατά την διάρκεια της ημέρας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα εμπνευσμένα από την Ικαριώτικη κουζίνα που θα ετοιμάσουν οι σεφ της επιχείρησης, χρησιμοποιώντας φρέσκα προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές.

Το πρώτο πιάτο θα περιλαμβάνει, σαρδέλες, χταπόδι, ντολμάδες, ελιές Καλαμάτας και φρέσκο παραδοσιακό ψωμί ενώ θα ακολουθήσουν πιάτα με ελληνικούς κεφτέδες, τζατζίκι, αρνί γιουβέτσι, ικαριώτικο σουφικό με σπανακόριζο και φυσικά συναγρίδα ψητή από Νοτιοαυστραλούς προμηθευτές.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας, Σπύρο Τσαπαλιάρη (Spero Chapley), ο οποίος είναι γιός του πρωτεργάτη ομογενή επιχειρηματία κ. Νίκου Τσαπαλιάρη (Nick Chapley), στόχος της οικογένειας είναι οι επιχειρήσεις τους, οι οποίες απασχολούν πολλούς ομογενείς και νεοφερμένους συμπαροίκους να μην περιορίζονται μόνο στην παραδοσιακή έννοια ενός σουπερμάρκετ αλλά να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους πελάτες τους.

Κατά την διάρκεια της ημέρας οι καταναλωτές θα έχουν επίσης στην διάθεση τους κάθε λογής ελληνικά παραδοσιακά γλυκίσματα ενώ ελληνική μουσική θα «ντύσει» την ικαριώτικη εμπειρία.

«Στόχος μας είναι να είμαστε και να προσφέρουμε πολλά περισσότερα από ότι ένα απλό σούπερ μάρκετ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαπαλιάρης.

Πηγή:neoskosmos.com