Παυλόπουλος: Μέσα σε πνεύμα ενότητας οφείλουμε να επιτύχουμε όλους τους εθνικούς μας στόχους

Αθήνα.- “Οι συμβολισμοί της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος έχουν για εμάς, τους Έλληνες, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, μιαν πραγματικώς εμβληματική σημασία. Και τούτο διότι μας διδάσκουν την αξία της ενότητας, ως αναντικατάστατου εφοδίου κατά την εκπλήρωση της εθνικής μας αποστολής», τόνισε από την Κυπαρισσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

“Εμείς, οι Έλληνες, ό,τι ιστορικώς σημαντικό το επιτύχαμε υπό όρους αρραγούς ενότητας. Ενώ η διχόνοια και ο διχασμός μας στοίχισαν ακριβά, ακόμη και απώλειες για τον εθνικό μας κορμό. Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα ενότητας οφείλουμε να επιτύχουμε όλους τους εθνικούς μας στόχους, ιδίως δε την υπεράσπιση της πατρίδας και την θωράκιση των εθνικών μας θεμάτων” σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Εκτός από το νόημα της εορτής της Πεντηκοστής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε, κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη του Δήμου Τριφυλίας, για τη μακρά ιστορία του συγκεκριμένου τόπου. “Ενός τόπου”, όπως τόνισε, “με λαμπρή ιστορία αγώνων υπέρ της πατρίδας και της ελευθερίας, που χάνεται στα βάθη των αιώνων, αλλά και με μεγάλη πολιτισμική κληρονομιά, από την αρχαιότητα ως την εποχή μας”.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ