Βραχυκύκλωμα στους ΑΝΕΛ που διακινούσαν μαζί με το Μαξίμου σενάρια αποστασίας

Αθήνα.- Η ανάληψη της ευθύνης για το επεισόδιο στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Κατσίκη από τον «Ρουβίκωνα» προκάλεσε βραχυκύκλωμα στους ΑΝΕΛ, που διακινούσαν μαζί με το Μαξίμου το σενάριο των απειλών με στόχο την αποστασία βουλευτών ώστε να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση. Κι αυτό, καθώς η δράση της αναρχικής ομάδας δεν συνάδει με το κυβερνητικό «αφήγημα» ότι κάποιοι υλοποιούν για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ το σχέδιο αυτό.

Είναι τέτοια η σύγχυση που προκλήθηκε, που ο ίδιος ο Κώστας Κατσίκης αμφισβήτησε ότι η απόπειρα επίθεσης στο γραφείο του πραγματοποιήθηκε από τον «Ρουβίκωνα».

«Επιτρέψτε μου να σας ζητήσω συγνώμη διότι σήμερα δεν κατάφερα να ασκήσω στο ακέραιο τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, διότι είχα να αντιμετωπίσω μία επίθεση κακοποιών στοιχείων, ευτυχώς αποτυχημένη προσπάθεια εισβολής στο πολιτικό μου γραφείο, όπως αποτυχημένη ήταν αυτή η προκήρυξη που δικαιολογούσε αυτή την άνανδρη και, κατά τη γνώμη μου, τρομοκρατική ενέργεια. Με προκήρυξη, κακέκτυπη αναπαραγωγή προκηρύξεων προηγούμενων τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως άλλωστε θυμίζει το μακροσκελές κείμενο, που αποτελεί κείμενο ανάληψης ευθύνης από μέρους τους, για την ταυτότητα των οποίων προσωπικά προβληματίζομαι και την αμφισβητώ» ανέφερε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Όταν, λοιπόν, θα έχω τα στοιχεία που θα μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημά σας, από ποιον η επίθεση, τα στοιχεία θα είναι στη διάθεσή σας. Κάντε υπομονή να δούμε αν πρόκειται για τον «Ρουβίκωνα» και αν πραγματικά αυτή η οργάνωση είχε τόσο καλά μάθει το μάθημά της από τα φροντιστήρια που είχαν παρακολουθήσει. Δυστυχώς, όμως, δεν ήταν επιτυχημένη ούτε η ανάληψη ευθύνης, ούτε και οι ενέργειές τους, τις οποίες ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα» πρόσθεσε ο βουλευτής.

Σε άλλο μήκος κύματος ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης, ο οποίος δήλωσε για το επεισόδιο στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Κατσίκη: «Έπεσαν οι κουκούλες, οι κουκουλοφόροι αποκαλύφθηκαν».

Αποδεχόμενως πλήρως ότι ο Ρουβίκωνας πραγματοποίησε την απόπειρα εισβολής στο γραφείο Κατσίκη, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ παρέμεινε πιστός στη σεναριολογία περί εκφοβισμών για να επιτευχθεί η αποστασία ώστε να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση. Το σχέδιο μπορεί κάλλιστα να υλοποιείται από την αναρχική ομάδα, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Τοσουνίδη.

«Οι κουκουλοφόροι του Ρουβίκωνα έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης του κ. Κατσίκη από τον Ρουβίκωνα «φαίνεται να συνδυάζεται με την εξέλιξη ενός οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποιήσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα». Αν και δεν το λέει ρητά, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ αφήνει να εννοηθεί ότι η αναρχική ομάδα λειτουργεί για λογαριασμό της ΝΔ… Τι σημασία έχει αν η αναρχική ομάδα καταγγέλλεται για ευνοϊκή μεταχείριση από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση;

Ο Πάνος Καμμένος έχει μια θεωρία για όλα τα ενδεχόμενα

Για να λύσει όποια απορία έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον Ρουβίκωνα και πώς αυτός συνδέεται με το σχέδιο αποστασίας, ο Πάνος Καμμένος επανήλθε με νέο tweet:

«Όποιος φοράει κουκούλα, όπου και αν ανήκει, όταν εκφοβίζει εκλεγμένους συμμετέχει σε προπαρασκευαστικές πράξεις κατά του πολιτεύματος, όπως λέει και ο Λαός μας «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Καμία δεν φορά και εισπράττει…. »

Πρόκειται για μια ύστατη προσπάθεια του προέδρου των ΑΝΕΛ να διασώσει την ψεκασμένη θεωρία για σχέδιο κατάλυσης του πολιτεύματος που συνδέεται με την επίθεση στο γραφείο του Κώστα Κατσίκη, την οποία παρουσίασε πριν ο Ρουβίκωνας αναλάβει την ευθύνη για το επεισόδιο.