Στοχασμοί: Μόνο για σήμερα

Μόνο για σήμερα σε παρακαλώ! Κάνε αυτήν την προσπάθεια για μία μόνο ημέρα!
Άσε μακριά την ανησυχία σου για το πώς θα σε βρει ο επόμενος μήνας. Συμβαίνουν τόσο πολλά μέσα σε μια στιγμή, που αυτή η τωρινή ανησυχία δεν έχει καμία χρησιμότητα! Συνήθως τα πράγματα γίνονται καλύτερα ή χειρότερα από αυτό που τώρα φαντάζεσαι, οπότε άφησε αυτήν την ανησυχία που μόνο να σε μαραζώσει μπορεί. Μην καταδικάζεις μια καλή τωρινή στιγμή για χάρη μιας άγνωστης προσδοκώμενης εξέλιξης.
Άσε τους μαύρους λογισμούς που έχεις για το μέλλον στην άκρη. Δώσε το χρόνο τον αναγκαίο στη σκέψη σου ώστε σχέδια να κάνει, αλλά μην σπαταλήσεις σε αυτό όλη σου τη μέρα. Το παρόν σου έχει μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε υποθετικό μέλλον και αυτό που ζεις έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από αυτό που θεωρείς ότι σε περιμένει. Το να χάνεις το τώρα για το ίσως, όφελος δεν έχει, μόνο πλάκωμα μπορεί να φέρει.
Άσε το φόβο για τον κίνδυνο που παραμονεύει στο βάθος της διαδρομής σου. Ο φόβος μόνο να σκοτεινιάσει περισσότερο τον κίνδυνο μπορεί. Οποιοσδήποτε κίνδυνος της ζωής αντιμετωπίζεται καλύτερα μέσα από την ηρεμία και τη γαλήνη του πνεύματος. Προπόνησε από τώρα το μυαλό σου σε αυτή τη γαλήνη ώστε να γίνεις αποδοτικότερος όταν η στιγμή το απαιτήσει.
Έτσι, μόνο για σήμερα, δες πόσες καλημέρες αντάλλαξες. Σκέψου με πόσους μίλησες που ενδιαφέρονται για σένα! Αναλογίσου πόσο τυχερός είσαι για αυτά που έχεις και γι αυτά που μπορείς και μοιράζεσαι. Χαμογέλα στον απέναντι που το έχει ανάγκη, απόλαυσε τον ουρανό από πάνω σου, μύρισε τα λουλούδια στο δρόμο σου, κράτα ένα χέρι που έχει ανάγκη, γίνε το αυτί που θα ακούσει μια εξομολόγηση, ρούφηξε τη στιγμή που περνάς υπέροχα!
Μπορείς σήμερα να επιλέξεις τη στάση που θα κρατήσεις. Πάντα αυτό κάνεις! Μπορείς να σκοτεινιάσεις τη μέρα σου αναλογιζόμενος το χτες και το αύριο, ή μπορείς να ζήσεις στη φωτεινότητα αυτής της στιγμής.
Και αν αυτό το σήμερα, της φωτεινότητας, το επαναλάβεις και αύριο, θα είναι υπέροχο.