Θεσσαλονίκη: Γιούχα και αποδοκιμασίες σε Μπουτάρη, Αχτσιόγλου για το Μακεδονικό

Θεσσαλονίκη.-Ενταση επικράτησε έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλήτρια την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τη συμφωνία για τη Μακεδονία, ενώ ένας πολίτης που ήθελε να παρακολουθήσει την εκδήλωση, καταγγέλει προπηλακισμό του.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, κατά των πολιτικών καθώς και κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ενώ αποδοκίμαζαν όσους προσέρχονταν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, κρατώντας σφυρίχτρες, βρίσκονταν και μέλη του κινήματος “Σφυρίζω”.

Στο σημείο είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες δεν επέτρεπαν στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το σημείο.

Η Εφη Αχτσιόγλου έφτασε γύρω στις 18:30 και οι συγκεντρωμένοι την αποδοκίμασαν.

Πολίτης λιποθύμησε -Καταγγέλλει προπηλακισμό από τους συγκεντρωμένους

Λίγο πριν τις 20:30 επικράτησε ένταση έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ ενός πολίτη που θέλησε να πάει στην εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» με ομιλήτρια την υπουργό Εργασίας και των διαμαρτυρομένων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πολίτης ρώτησε που είναι η εκδήλωση προκειμένου να την παρακολουθήσει. Όπως καταγγελει εκείνη την ώρα προπηλακίστηκε από τους διαδηλωτές και στη συνέχεια ενας εξ’ αυτών τον χτύπησε με κοντάρι.

«Μου ρίξανε ένα κοντάρι σημαίας σαν ρόπαλο. Λιποθύμησα. Ζήτησα την προστασία της Αστυνομίας», τόνισε σε δηλώσεις του.

Από την πλευρά τους οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι έπεσε μόνος του.

Ενταση στην πορεία στο κέντρο της πόλης

Αργότερα, το βράδυ της Παρασκευής, σημειώθηκε ένταση στην πορεία για τη Μακεδονία μεταξύ ατόμων που συμμετέχουν στην πορεία και θαμώνων στην οδό Δημήτριου Γούναρη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δυνάμεις των ΜΑΤ που περιφρουρούν την πορεία επενέβησαν προκειμένου να αποφευχθεί επεισόδιο.

Εκαψαν πανό αντιεξουσιαστών

Στη συνέχεια, ομάδα διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία έσκισαν και έκαψαν πανό αντιεξουσιαστών που ήταν αναρτημένο στο άγαλμα Βενιζέλου.