Τα μέλη του Προεδρείου της ΠαΔΕΕ στην Αθήνα για τις εργασίες της Γ. Συνέλευσης

Αθήνα.- Με κλειστή σύσκεψη των μελών του Προεδρείου ξεκινά τις εργασίες της στην Αθήνα (Αμαλίας 22-24) η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) που θα ολοκληρωθούν την παρασκευή 6 Ιουλίου με επίσκεψη στους Δελφούς και το Βόλο.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις με Υπουργούς, Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, Τουρισμού, Ελένη Κουντουρά, τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, υπηρεσιακούς παράγοντες για ενημέρωση στα οικονομικά και επενδυτικές ευκαιρίες ενώ εκκρεμεί συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Τα μέλη του προεδρείου της ΠαΔΕΕ βρίσκονται από χθες στην Αθήνα.

Το προεδρείο συγκροτούν οι πολιτικοί:

Πρόεδρος ο Peter Katsampanis/ Australia

Stephen Dimopoulos

επίτιμος Γ.Γ. John Pandazopoulos / Australia

A’ αντιπρόεδρος

Leo Raptakis /USA

B’  Aντιπρόεδρος Eμμανουέλα Λαμπροπούλου/ Canada

Μέλη

S Delis /Sweden

Gerry  sklavounos/USA

Sandrta Pappas/USA

Charlies Efstration/ USA

George Mihalakis/ S. Africa.

H Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) είναι μη κομματική πολιτική ένωση, η οποία συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Η Πα.Δ.Ε.Ε. σκοπό έχει τη δικτύωση και συνεργασία των ελληνικής καταγωγής μελών κοινοβουλίων σε μη ελληνόφωνες χώρες, την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Κοινοβουλίων των χωρών τους. Υπάρχει στενή συνεργασία της Πα.Δ.Ε.Ε. με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων.

Τα μέλη της αριθμούν περί τους 200 πολιτικούς ελληνικής καταγωγής προερχόμενοι από 27 χώρες. Σε αυτά περιλαμβάνονται πρ. πρωθυπουργοί, πρόεδροι και αντιπρόεδροι κοινοβουλίων, υπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές ελληνικής καταγωγής εκλεγμένοι σε διάφορα νομοθετικά σώματα σε όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα η ΠαΔΕΕ, με δήλωση του Προέδρου της Peter Katsampani στην Panhellenic Post,  ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το όνομα Μακεδονία.