Λαβρόφ για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών: Η Ελλάδα δεν έχει αποδείξεις!

Με “καυστικό” τρόπο σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, την απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του διάσημου Αμερικανού δημοσιογράφου, Λάρι Κινγκ, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα κινείται όπως και πολλές χώρες της Δύσης, δηλαδή σχεδιάζοντας την πολιτική της απέναντι στη Ρωσία “στη βάση του πιθανού, χωρίς όμως να έχει στοιχεία”.

Σύμφωνα με τον Σ. Λαβρόφ, το γεγονός ότι δεν βρίσκεται άλλη εξήγηση, οδηγεί αυτομάτως δυτικές χώρες στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή για διάφορα γεγονότα την ευθύνη φέρει η Μόσχα.

Τα τελευταία γεγονότα και οι απελάσεις διπλωματών από την Ελλάδα ακολουθούν ακριβώς αυτόν τον δρόμο. Του πολύ πιθανού, χωρίς να δίνεται κάποιο στοιχείο” υπογράμμισε.

Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα για τον τρόπο που προσεγγίζουν οι δυτικές κυβερνήσεις τα γεγονότα, την περίπτωση δηλητηρίασης του Λιτβινένκο:

“Είδαμε και στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που πριν δέκα χρόνια μας κατηγόρησε για τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Λιτβινένκο, σε μια δίκη που ήταν μυστική ότι κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ρωσία ήταν υπεύθυνη γι’ αυτό”.

Σάλος με τις αποκαλύψεις των Financial Times για τους Ρώσους διπλωμάτες – Η Αλεξανδρούπολη και ο ρόλος Ρώσου ολιγάρχη

Μεγάλο θόρυβο έχει προκαλέσει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των Financial Times για τους Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Ελλάδα, κατηγορούμενοι πως προσπάθησαν να παρέμβουν και να ακυρώσουν την συμφωνία των Πρεσπών.

Η εφημερίδα αναφέρεται στους τρόπους που προσπάθησαν να το κάνουν αυτό, και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, ο… “τόπος του εγκλήματος” ήταν η Αλεξανδρούπολη, καθώς εκεί υπάρχει και μια μικρή κοινότητα Ρώσων.

Μάλιστα, πίσω από το χρήμα που… έρεε “βλέπουν” Ρώσο ολιγάρχη, ο οποίος χρηματοδότησε τον ρωσικό ναό στην Αλεξανδρούπολη και έχει σύνδεση με το πυρηνικό εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης.

Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, ένας από τους τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες που ανέλαβαν τη συγκεκριμένη επιχείρηση έχει θητεύσει για χρόνια σε υψηλή θέση στη χώρα μας. Μιλά άπταιστα ελληνικά, είναι γνώστης των θρησκευτικών θεμάτων με ευρύ δίκτυο επαφών στο Άγιο Όρος.

Απειλή ρωσικής ταξιδιωτικής οδηγίας κατά της Ελλάδας

Νέο επεισόδιο στην Ελληνο-Ρωσική κόντρα, που ενέσκηψε μετά την απόφαση της Αθήνας να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες και να μπλοκάρει την είσοδο σε ακόμη δύο.

Σύμφωνα με πηγές από τη Μόσχα που επικαλείται η ιστοσελίδα FNEWS, αναμένεται η έκδοση αυστηρής ταξιδιωτικής οδηγίας για την χώρα μας. Σε αυτήν θα συστήνεται σύμφωνα με την ιστοσελίδα προς τους Ρώσους Τουρίστες αλλά και τους ομοεθνείς τους επιχειρηματίες, να αποφεύγουν την Ελλάδα, για λόγους ασφαλείας.

Αυτοί εδράζονται στο αντιρωσικό κλίμα που έχει πυροδοτήσει η ελληνική κυβέρνηση με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών και τις κατηγορίες που έχει εκτοξεύσει σε βάρος τους ότι εργάζονταν κατά των ελληνικών συμφερόντων. Όπως αναφέρουν πηγές από τη Μόσχα Το ταξίδι και η παραμονή των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα, πλέον μπορεί να εξελιχθεί σε μια επικίνδυνη για την ασφάλειά τους διαδικασία.

πηγή: newsit.gr