Φεστιβάλ ταινιών με «γεύση» ελληνική στη Μελβούρνη

Μελβούρνη.- Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι απανταχού σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από νέες, αλλά και παλαιότερες ταινίες, χάρη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μελβούρνης. Το πρόγραμμά του κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, με πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες ταινίες να έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Μεταξύ των συμμετεχόντων δεσπόζουν και τα ονόματα αρκετών Ελλήνων δημιουργών, όπως για παράδειγμα εκείνα των Μπάμπη Μακρίδη και Ευθύμη Φιλίππου, οι οποίοι επιμελήθηκαν της κωμωδίας “Pity”. Η ταινία αυτή αφηγείται την ιστορία ενός δικηγόρου ο οποίος, αφού η γυναίκα του πέφτει σε κώμα, καταλήγει εθισμένος στη μιζέρια και αναζητά έλεος και λύπηση από όσους βρίσκονται γύρω του. Πρωταγωνιστής είναι ένας ακόμη Έλληνας, ο Γιάννης Δρακόπουλος.

Ακόμη μια ελληνική συμμετοχή είναι και αυτή της Ρενέ Μαρί Πετρόπουλος, με τίτλο “Tangles and Knots” που μιλάει για τη σχέση μιας μητέρας με τη κόρη της, ενώ ο Τζέισον Ραφτόπουλος συμμετέχει ως σκηνοθέτης της ταινίας “Father’s Day”, που ουσιαστικά δείχνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας κούριερ μεγαλώνοντας το γιο του ενώ παράλληλα προσπαθεί να εξοφλήσει τις οφειλές του προς έναν τοκογλύφο.

Σίγουρα όμως, μια συμμετοχή που ξεχωρίζει είναι αυτή του Πίτερ Κοσμάτος με το ψυχεδελικό του θρίλερ, “Mandy”, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Nicholas Cage. Η υπόθεση της ταινίας έχει να κάνει με τη προσπάθεια ενός άνδρα να σώσει τη σύζυγό του από τα χέρια του αρχηγού μιας θρησκευτικής ομάδας. Επίσης στο φεστιβάλ θα συμμετάσχει και ο γιος του γνωστού δημιουργού Κώστα Γαβρά, Ρομέιν Γαβράς, με τη δική του ταινία με τίτλο “The World Is Yours”, ένα κοσμοπολίτικο αφήγημα.

Τέλος, μια ταινία που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση είναι σίγουρα αυτή του Γιώργου Ζώη με τίτλο “8th Continent”, που είναι ουσιαστικά ένα ντοκιμαντέρ μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή ο οποίος εργάζεται στη Λέσβο. Όπως φαίνεται και στην ταινία, τα σωσίβια των μεταναστών είναι τόσα πολλά στον αριθμό που έχουν δημιουργήσει μικρούς λόφους.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών της Μελβούρνης θα διοργανωθεί φέτος από τις 2 έως και τις 19 του Αυγούστου σε διάφορα σημεία της πόλης. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.miff.com.au/neoskosmos.com