Ο ομογενής Βασίλης Μαϊλλης μόλις 11 ετών από την Φλόριδα τελείωσε διετές κολέγιο

Φλόριδα.- Ο Βασίλης Μαϊλλης είναι το παιδί φαινόμενο παναμερικανικού και παγκοσμίου ενδιαφέροντος από απόψεως ευφυΐας. Είναι μόλις 11 χρονών και πριν μερικές μέρες αποφοίτησε από το κολέγιο St. Petersburg της Φλόριδας με πτυχίο associate, ενώ ετοιμάζεται να φοιτήσει κανονικά σε λίγες εβδομάδες στο Πανεπιστήμιο της Φλόριδας -University of Florida- στον κλάδο της Αστροφυσικής.

Το εκπαιδευτικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών «σήκωσε ψηλά τα χέρια» και δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει αυτό το θεϊκώς χαρισματικό παιδί, το οποίο μόνο ως «θαύμα» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Είναι παιδί του ιερέα Παντελεήμονα και της πρεσβυτέρας Νίκης Μαϊλλη. Ο π. Παντελεήμων ιερατεύει εδώ και ένα έτος στην κοινότητα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην πόλη Palm Harbor της Φλόριδας.

Στον ομώνυμο ναό των νεοφανών Αγίων από τις Καρυές της Θερμής Λέσβου είναι αποθησαυρισμένα τεμάχια ιερών λειψάνων τους.

Ο Βασίλης Μαϊλλης 11 ετών με τον ιερέα πατέρα του Παντελεήμονα την ημέρα την αποφοίτησης του. Φωτογραφία παραχωρηθείσα (σ.σ. στον Εθνικό Κήρυκα) από τον π. Παντελεήμονα Μαϊλλη.

Ο πατέρας του μικρού στην ηλικία και στη διάπλαση, αλλά μέγιστου στη διάνοια Βασίλη, ο π. Παντελεήμων Μαϊλλης μίλησε λεπτομερώς και εκτενώς με πολλή προθυμία στον «Εθνικό Κήρυκα» για τον Βασίλη, ο οποίος από την ηλικία των μόλις έξι μηνών έδειξε πως δεν θα ήταν όπως τα άλλα παιδιά, αλλά θα ξεχώριζε. Θα ήταν ένα παιδί υπερφυές, ασυνήθιστο και ασύλληπτο στον ανθρώπινο νου.

Ο π. Παντελεήμων, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το όμορφο νησί της Καλύμνου και μετανάστευσε στις Ηνωμένες όταν ήταν μόλις έντεκα μηνών, είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «ο Βασίλης τελείωσε προχτές το πτυχίο Associate Degree of Arts -Τεχνών- από το St. Petersburgh College στο Τάρπον Σπρινγκς, το οποίο είναι διετές Κολέγιο».

Οταν τον ρωτήσαμε πώς το κατόρθωσε αυτό τη στιγμή που είναι μόνο 11 ετών, ο π. Παντελεήμων ανέφερε πως «αν επιθυμείτε μπορώ να σας πω λεπτομερώς την ιστορία του. Οταν ήταν μόλις έξι μηνών μπορούσε και έλεγε τους αριθμούς. Θυμάμαι πως είμαστε με την πρεσβυτέρα στο γραφείο του γιατρού και βρήκε εκεί το περιοδικό ‘Sports Illustrated’, καθόταν στα γόνατά μου και διάβαζε τους αριθμούς πάνω στις φανέλες.

»Οταν έγινε εφτά μηνών έλεγε ολόκληρες προτάσεις. Του έλεγα λόγου χάρη Βασίλη πήγαινε στο κρεβάτι κι εκείνος απαντούσε δεν θέλω να πάω. Οταν ήταν ενός έτους μπορούσε και έλεγε το αλφάβητο τόσο από την αρχή όσο και από το τέλος που πρέπει να σας πω ότι εγώ ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να πω το αλφαβητάρι από το τέλος προς την αρχή» και συμπλήρωσε πως «το έβλεπε στον αέρα, μας το έδειχνε ότι το έβλεπε στον αέρα».

Ο π. Παντελεήμων είπε ακόμα πως «όταν έγινε ενάμισι ετών μπορούσε να κάνει προσθέσεις και αφαιρέσεις. Στην ηλικία των δύο ετών ήδη διάβαζε και έγραφε».

Οταν τον ρωτήσαμε πώς τα έμαθε αφού ήταν μόλις δύο ετών και δεν είχε πάει στο σχολείο, είπε, «από εμένα και την πρεσβυτέρα και επίσης είχε δύο μεγαλύτερα αδέλφια, η κόρη μου η Μαριάνα είναι 30 ετών και ο γιος μου Ηλίας είναι 28. Ο Βασίλης ήταν η έκπληξη έπειτα από 17 χρόνια. Ολοι μας λοιπόν παίζαμε μαζί του κι εκείνος τα απορροφούσε αμέσως, το μυαλό του είναι σαν σφουγγάρι, ό,τι δει το θυμάται, έχει φωτογραφική μνήμη. Επίσης στην ηλικία των δύο ετών έγραψε μία δική του ιστορία ένα μικρό βιβλίο με τίτλο ‘Μια χαρούμενη γάτα’.

Ο 11χρονος Βασίλειος Μαϊλλης την ημέρα της αποφοίτησης του. Φωτογραφία παραχωρηθείσα από τον π. Παντελεήμονα Μαϊλλη

»Επίσης έκανε πολλαπλασιασμούς, γνώριζε πολλά φεγγάρια, τους πλανήτες και την απόστασή τους από τον ήλιο, τα ονόματα των φεγγαριών, γνώριζε τα πάντα για το ηλιακό σύστημα. Στην ηλικία των τριών ετών είχε μάθει το αλφαβητάρι σε έξι γλώσσες αγγλικά, ελληνικά, γαλλικά, ισπανικά, εβραϊκά. Μπήκε στο κομπιούτερ και έμαθε μόνος του τη νοηματική γλώσσα. Στην ηλικία των 4 ετών έκανε άλγεβρα.

»Εμαθε να διαβάζει Ελληνικά μέσα σ’ ένα απόγευμα. Επίσης 4 ετών άρχισε το Νηπιαγωγείο. Οταν ήταν 5 ετών του έδωσε ένα βιβλίο γεωμετρίας από 209 σελίδες και μέχρι τις 11 η ώρα το πρωί το είχε διαβάσει όλο και γνώριζε να λύνει προβλήματα γεωμετρίας. Επίσης, 5 χρόνων πήγε στην πρώτη τάξη και τον έβαλαν στην πέμπτη τάξη για Αγγλικά, ενώ στα Μαθηματικά τον είχαν σε επίπεδο Λυκείου».

Ο Βασίλης Μαϊλλης με την μητέρα του, πρεσβυτέρα Νίκη Μαϊλλη. Φωτογραφία παραχωρηθείσα από τον π. Παντελεήμονα Μαϊλλη, στον Εθνικό Κήρυκα.

Σημειώνεται ότι αρχικά ο π. Παντελεήμων υπηρέτησε στο Columbus του Οχάιο και στη συνέχεια μετατέθηκε στην κοινότητα της Υπαπαντής του Κυρίου στο Ανατολικό Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνιας.

Είπε πως «ο διευθυντής του σχολείου ήταν πολύ καλός άνθρωπος κι όταν είδε τον Βασίλη χάρηκε και ενθουσιάστηκε τόσο πολύ και ήθελε να τον βοηθήσει. Στην ηλικία των 7 ετών έμαθε μόνος του τριγωνομετρία. Οταν ήταν 5 χρονών ήλθε στο σπίτι και μου είπε πως ένα κορίτσι στην τάξη του είναι Κινέζα κι είναι ωραία. Του είπα να μάθεις Κινέζικα. Πήγε στο κομπιούτερ και έπειτα από μία ώρα μου είπε μαθαίνω Κινέζικα και μπορώ να μετρήσω».

Ο π. Παντελεήμων συνέχισε λέγοντας πως «με κάλεσε ο δάσκαλος και μου είπε, πάτερ δεν ξέρω τι να κάνω. Επίσης, ο διευθυντής του σχολείου αλλά και ο επιθεωρητής μου είπαν δεν ξέρουμε τι να κάνουμε διότι δεν έχουμε δει τέτοιο παιδί στο σχολείο ή στο σχολικό σύστημα άλλη φορά και δεν ξέρουμε προς τα πού να πάμε. Τηλεφώνησα στο Reno Nevada σ’ ένα ειδικό σχολείο για παιδιά τα οποία είναι εξαιρετικά προικισμένα και έξυπνα και μου είπαν να έλθετε εδώ.

»Τους είπα είμαι ιερεύς δεν μπορώ να πηγαίνω όπου θέλω εδώ αλλά όπου με στέλνει ο Επίσκοπός μου. Μου είπαν να τηλεφωνήσω στον επικεφαλής του Τμήματος Χαρισματικών Παιδιών της Πενσυλβάνιας. Πήρε τα απαραίτητα διαγωνίσματα τα πέρασε με άριστα και ο Βασίλης υπερσκέλισε το Δημοτικό Σχολείο και πήγε κατευθείαν από την Τρίτη τάξη του Δημοτικού σχολείου στην τελευταία τάξη του Λυκείου».

Εν τω μεταξύ, ο δεύτερος τη τάξει του σχολικού συστήματος επιχείρησε να βάλει εμπόδια να μην αποφοιτήσει ο Βασίλης από το Λύκειο λέγοντας πως δεν έχει πάρει μαθήματα γλώσσας, ιστορίας.

Πήρε το διαγώνισμα της ιστορίας με σαράντα ερωτήσεις και απάντησε στις 37 από τις 40 χωρίς να διαβάσει. Στη συνέχεια, στη γεωγραφία ονόμασε όλες στις χώρες της Ευρώπης κατά γεωγραφική σειρά. Είπα σ’ αυτόν τον υπεύθυνο πως μπορεί να το κάνει αυτό για ολόκληρη τη Γη.

Στη συνέχεια άνοιξα το Ευαγγέλιο του Ιωάννη κι άρχισε ο Βασίλης και διάβαζε με άνεση «εν αρχή ήν ο Λόγος και ο Λόγος ήν προς τον Θεόν και Θεός ήν ο Λόγος», οπότε αυτός ο υπεύθυνος είπε, εντάξει εντάξει. Κι έτσι τον Μάιο του 2016 σε ηλικία 9 ετών τελείωσε το Λύκειο και τώρα το Κολέγιο». Ο π. Παντελεήμων είπε πως «επειδή είναι μικρός στην ηλικία δεν μπορεί να πάρει το Fafsa (Federal funding) διότι πρέπει να είναι 13 ετών».

Τώρα ο Βασίλης ετοιμάζεται για το Πανεπιστήμιο της Φλόριδας και σε δύο χρόνια θα αποκτήσει το δίπλωμα Bachelor στην Αστροφυσική. Επειδή είναι μόλις 11 ετών και δεν μπορεί να οδηγήσει, αλλά ούτε να μείνει και σε κοιτώνα, οι γονείς του θα τον πηγαίνουν στο Πανεπιστήμιο το οποίο απέχει 45 λεπτά, θα περιμένουν να τελειώνει τα μαθήματα και θα τον παίρνουν πίσω στο σπίτι.

Οταν τον ρωτήσαμε πώς αισθάνονται που το παιδί τους είναι αυτό που είναι, απάντησε: «Φυσικά είμαι πολύ υπερήφανος και πολύ ευλογημένος, διότι είναι από τον Θεό και η πρεσβυτέρα πιστεύει ότι ο Θεός έχει σχέδιο για τον γιο μας».

Πηγή:ekirikas.com