ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Μελισσσούλες, αναγνώστες και κεντρί!

Χρίστο,
αργά το βράδυ της Δευτέρας,σ’εκείνη την περιβόητη σύσκεψη των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων ,παρουσία του Πρωθυπουργού,επιχειρήθηκε συνειδητά η παρασιώπηση της τραγικής πραγματικότητας…με την ανοχή του κ.Τσίπρα.
Αν ποτέ όλα αυτά φτάσουν στη Δικαιοσύνη,μαζί με την προσωποποιημένη ευθύνη των εμπλεκόμενων στην Πολιτική Προστασία,συνιστούν τη βασική προϋπόθεση για να αναδομηθεί εκ βάθρων η Δημόσια Διαχείριση που να συνοδεύεται από Νομολογία  ευθυνών των Διοικούντων.Μόνο τότε δε θα φταίνε οι άνεμοι και οι καιρικές συνθήκες.
Όσο για τον κ.Τσίπρα,θα επαναλάβω όσα έγραφα το 2014,λίγο πριν τις εκλογές.
Τον κ.Τσίπρα και το κόμμα του το έφερε στην εξουσία η διακυβέρνηση Σαμαρά,που αγνοούσε συστηματικά τις προειδοποιήσεις πως ο αυταρχικός τρόπος διακυβέρνησης θα οδηγούσε στην άνοδο της εξουσίας ενός ανεύθυνου λαϊκιστή,που στο τέλος θα τον αντέγραφε στη διακυβέρνηση του κράτους.
Η συναίνεση,η πολιτική διαχείριση όλων των θεμάτων και η μετριοπάθεια στην άσκηση της κυβερνητικής είναι βασικές προϋποθέσεις του νέου τρόπου προσέγγισης της οικονομίας και της κοινωνίας…αν θέλουμε να έχουμε μέλλον ως λαός.
Μιχάλης Κοκκινάρης
Μόλις πριν από ένα περίπου μήνα (Ιούνιο) έδιναν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα διαθέτει δασοπυροσβεστικό μηχανισμό που «ελάχιστες χώρες διαθέτουν».
Τις διαβεβαιώσεις αυτές έδινε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Προστασίας Γιάννης Καπάκης ενώπιον επιτροπής της Βουλής, που κλήθηκε για να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ενόψει ενός θερμού καλοκαιριού.
Στην ίδια συνεδρίαση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωνε πως επιδίωξη «είναι να χτυπηθεί η πυρκαγιά στο πρώτο στάδιο» και πως «το κύριο βάρος της μεγάλης εφεδρείας των βαρέων μέσων (σ.σ. βαρέα ελικόπτερα κλπ) θα είναι στην Αττική».

Ειδικότερα, ο κ. Καπάκης ξεκινώντας την εισήγησή του αμέσως μετά τις τοποθετήσεις βουλευτών που εξέφραζαν την ανησυχία τους για την ετοιμότητα της κρατικής μηχανής να αντιμετωπίσει μια μεγάλη φωτιά ανέφερε με ύφος στα όρια του κομπασμού πως η Ελλάδα διαθέτει δασοπυροσβεστικό μηχανισμό που «ελάχιστες χώρες διαθέτουν».
(Tα NEA)
Τα συμπεράσματα δικά σας!

 

«Εγώ δεν θα παραιτούμουν, αν είχα κάνει σωστά το καθήκον μου, με τις συγκεκριμένες συνθήκες» δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Ζουράρις αναφερόμενος στις φονικές πυρκαγιές.
Ο κ. Ζουράρις μιλώντας στον FOCUS FM 103.6, σημείωσε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα που είναι σε εξέλιξη.  Επεσήμανε παράλληλα ότι «πολιτική ευθύνη με την έννοια ότι είναι πολιτειακός παράγων έχει κι ο λαός».

Ευτυχώς που βρίσκεσαι εκτός Κυβέρνησης! Παραιτημένος!!!