Ο θλιβερός απολογισμός από τη φωτιά στο Μάτι: 91 νεκροί 25 αγνοούμενοι

Αθήνα.- Χρειάστηκε σχεδόν μια βδομάδα για την Πυροσβεστική προκειμένου να ανακοινωθεί ο επίσημος αριθμός των αγνοούμενων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της επίσημης πολιτείας, αγνοούνται δυστυχώς 25 συνάνθρωποι μας τη μέρα που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ωστόσο, οι ελπίδες για τους αγνοούμενους ήδη έχουν χαθεί, παρά το γεγονός ότι μέχρι να υπάρξουν αποδείξεις, θα θεωρούνται ότι είναι αγνοούμενοι, με αποτέλεσμα να αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο, ο αριθμός των νεκρών να αγγίξει ακόμα και τους 110, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών, είναι πολύ δύσκολο να υπάρχουν επιζώντες μία εβδομάδα μετά.

Ο αριθμός των αγνοουμένων θεωρούνταν ένα δύσκολο έργο για την Πυροσβεστική δεδομένου του αλαλούμ που επικρατούσε μεταξύ των υπηρεσιών αυτές τις ημέρες.

«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικης από τη διαδικασία και τη ταυτοποίησης προκύπτει ότι: Οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την επίσημη ενημέρωσή της η υπηρεσία.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν τέσσερα άτομα τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής», δήλωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οργή λαού για την καθυστέρηση

Όλες αυτές τις μέρες δεν υπήρχε καμία ιδέα για τον αριθμό των αγνοούμενων ούτε κατά προσέγγιση, με την αρμόδια υπηρεσία να αρνούνταν να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία.

Συγγενείς καλούνταν στο νεκροτομείο προκειμένου, παρά την άσχημη ψυχολογική τους κατάσταση, να επιβληθούν σε εξετάσεις DNA ώστε να γίνουν οι εξακριβώσεις.

Η καθυστέρηση είχε προκαλέσει την οργή των πολιτών οι οποίοι ζητούσαν καθημερινά, ακόμα και μέσα από τα social media, να δοθεί στη δημοσιότητα ο αριθμός.

Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες είχαν δημιουργήσει το tweet #πόσοι_είναι_οι_αγνοούμενοι ζητώντας από κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες αποκαλύψεις.