Ο Αυστραλός πυροσβέστης που συγκίνησε το πανελλήνιο

Ο πυροσβεστικός σταθμός του Newtown στη ΝΝΟ, αφιέρωσε τον πίνακα ανακοινώσεων, έξω από το σταθμό, στην τραγωδία που ζει η Ελλάδα αυτές τις μέρες.

«Οι καρδιές και οι προσευχές μας για την Ελλάδα», είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα, το οποίο μάλιστα έχει κάνει και τον γύρο του κόσμου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρόγραμμα μας εντόπισε τον εμπνευστή του μηνύματος, Τζόνι Μαγκίρ, ο οποίος αν και δεν είναι ελληνικής καταγωγής, αισθάνεται έντονο δέσιμο με την Ελλάδα, έχοντας επιστήθιο φίλο ελληνικής καταγωγής, και επισκεπτόμενος την Ελλάδα, τακτικά. Τον ρωτήσαμε τι ήταν εκείνο που τον ώθησε σε αυτήν την πρωτοβουλία.

“Βλέπεις να συμβαίνει κάτι τέτοιο και πονάει η καρδιά σου και επίσης ως πυροσβέστης νιώθεις ανήμπορος”

“Βλέπεις να συμβαίνει κάτι τέτοιο και πονάει η καρδιά σου και επίσης ως πυροσβέστης νιώθεις ανήμπορος. μπορείς να κάνεις κάτι από τόσο μακριά. Έτσι ένιωσα, και σκέφτηκα ότι πολλοί άνθρωποι με ελληνική καταγωγή στην Αυστραλία, θα αισθάνονταν το ίδιο ανήμποροι, και την ίδια θλίψη. Έτσι, το μόνο που σκέφτηκα ότι μπορούσα να κάνω είναι να βάλω αυτό το μήνυμα για αλληλοσυμπαράσταση”.

Τέλος, τον ρωτήσαμε κατά πόσο, θα συμμετείχε σε μια αποστολή Αυστραλών εθελοντών πυροσβεστών στην Ελλάδα. Η απάντηση ήταν απολύτως καταφατική.

 

Πηγή: www.sbs.com.au/