Φωτιά στην Εύβοια: “Εγκαταλείψετε την περιοχή!” Ώρες αγωνίας και προσπάθεια να ελεγχθεί το μέτωπο σε Ψαχνά και Κοντοδεσπότι

Η εικόνα σε σχέση με τις κατοικημένες περιοχές είναι σαφώς καλύτερη. Το Κοντοδεσπότι αν και οι φλόγες έκαψαν κάποιες αγροικίες και στάνες φαίνεται ότι δεν κινδυνεύει πλέον. Καλύτερη είναι η εικόνα και από τα Ψαχνά όπου φαίνεται ότι πλέον δεν υπάρχει μέτωπο. Η Εύβοια βρίσκεται σε συναγερμό.

Η φωτιά Ξέσπασε κοντά στα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρό. Είκοσι λεπτά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς δόθηκε εντολή εκκένωσης για Κοντοδεσπότι και Σταυρό. 250 άνθρωποι απομακρύνθηκαν, είναι χαρακτηριστικό το βίντεο…

Οι άνεμοι ήταν ισχυροί. Αναπτύχθηκαν μετά τις 16:30 τρία μέτωπα. Άμεσα δόθηκε εντολή να διακοπή η κυκλοφορία στον δρόμο από Χαλκίδα για βόρεια Εύβοια.

Οι άνεμοι μετά τις 20:00 άρχισαν να πέφτουν, ωστόσο η αποχώρηση των εναέριων μέσων δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

Το σύνολο της δύναμης της Πυροσβεστικής της Εύβοιας παραμένει στις μάχη.

Το μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα κοντά στο χωριό Κοντοδεσπότι, ευτυχώς προς το παρόν δεν φαίνεται να απειλεί τον οικισμό.

Στο μέτωπο λόγω του δύσβατου εδάφους επιχειρεί πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ δεκάδες οχήματα έχουν συγκεντρωθεί περιμετρικά για να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις.

Ήδη στην περιοχή έχουν φτάσει χωματουργικά μηχανήματα τόσο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των δήμων όσο και μεγάλα βαριά μηχανήματα από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ και προσπαθούν να δημιουργήσουν προστατευτικές ζώνες για τους οικισμούς.

Λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα στο χωριό Σταυρός ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου που συγκλήθηκε για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη μεταφορά των κατοίκων για προληπτικούς λόγους από τα χωριά και τις περιοχές που κινδυνεύουν.

Πηγή: newsit.gr